Kedves Jelentkezők, Fellépésre vágyók, Kedves Barátaink!

Naponta sok-sok levelet kapunk, zenekaroktól, színházi előadások alkotóitól, énekesektől, fiataloktól és nem fiataloktól, akik kérdezitek-kéritek a megnyilvánulási, fellépési lehetőséget az Ördögkatlanon. Az lenne helyes és a Katlanhoz illő, ha mindenkinek külön-külön válaszolnánk, de erre egyszerűen nincsen energiánk és időnk, és tulajdonképpen mindenkinek kábé ugyanazt írhatnánk: türelmet és megértést kérünk. Türelmet, mert még nem látjuk a lehetőségeinket (szóval hogy meddig nyújtózhatunk) és megértést, mert tudhatjuk, minden jelentkezőt nem fogunk tudni meghívni. 

Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy ilyen sokan szeretnétek megmutatkozni az Ördögkatlanban. Azt jelzi ez, hogy rangja van ennek a fesztiválnak – és ez számunkra nagy felelősség is. Tudjuk, nem mindegy, hogyan állítjuk össze a programot. Az vezérel bennünket, hogy évről-évre meghaladjuk önmagunkat, és az idei jobb legyen, mint a tavalyi. Ehhez az is hozzátartozik, hogy újaknak, kezdőknek vagy megújuló haladóknak is lehetőséget biztosítsunk. És ez így is lesz. De a sokszáz jelentkezőt látva azt is tudhatjuk, sokan nem fognak beférni a programba. Ezért ne haragudjatok.

Terveink és a korábbi évek tapasztalatai szerint április végére áll össze a végleges program. Addig szorítsatok, hogy sikerüljön összepályáznunk-összegereblyéznünk a Katlan anyagi alapjait.

Szeretettel,
bl, km

This notice is available in English.