MÁS IS LEHETETT VOLNA TÖRŐCSIK MARI? – INTERJÚ BÉRCZES LÁSZLÓVAL

Törőcsik Mari címmel novemberben került a boltokba Bérczes László beszélgetőkönyve, amelyből a Nemzet Színészének pályáját, gondolatait ismerheti meg a közönség. A szerzővel a kötet születéséről, A halottember c. rendezéséről és saját életéről is beszélgettünk.
Készítettél már beszélgetőkönyvet Kovács Lajossal, Tompa Miklóssal, Paál Istvánnal és Cseh Tamással. Mikor fogalmazódott meg benned, hogy Törőcsik Marit is megkeresed az ötlettel?
Amikor befejeztem a Cseh Tamás kötetet, biztos voltam benne, hogy nem fogom hasonló fába vágni a fejszém. Arra gondoltam, nem érdemes újrakezdeni azt, amit már egyszer megcsináltam, főleg, ha úgy érzem, nem tudnám meghaladni önmagam. Aztán eltelt pár év, és az Ördögkatlan Fesztivál kapcsán, amelynek védnöke, többször is találkoztunk Marival. A személyes beszélgetések során beférkőzött a gondolataimba, a „mi lenne ha”. Egy idő után elkezdtem őt győzködni, és egyre kitartóbban akartam, hogy igent mondjon a felkérésemre. A TELJES CIKK A SZÍNHÁZ.ORG OLDALON OLVASHATÓ.