YOU-TOPIA - az erő benned

Hogyan harcol egy hatalmas digitális kéz egy nővel? Mi megmutatjuk!

A "You-Topia" egy varázsvilágot tár elénk, amelyben a Mortal Kombat keveredik a Hattyúk tavával, miközben a lenyűgöző vizuális effektek tökéletesen kiegészítik a táncos mozdulatait. Figyelj jól, mert minden vizualitás élőben készül! Biztosíthatunk, hogy nem láttál még ehhez foghatót!

Románccal kezdődött és harc lett belőle. A hősnőnket táncra kérik fel, ám a könnyed szórakozás elfajul és hirtelen egy kalitkában találja magát, ahonnan küzdelmek sokaságán keresztül sikerül csak kijutnia. A megpróbáltatások által megedződve végül megérti: saját élete felett át kell vennie az irányítást.

Az Antré Fesztivál- Szakmai Díjas Bandart Productions legújabb darabjában a hatalom örök kérdésével foglalkozik. Az új média és táncelőadás hősnője az állampolgár, akit belekényszerítenek egy olyan játékba, amiben számára idegen szerepeket kell eljátszania. Öntudatának megerősödésével végül felépít egy teljesen új világot maga körül. A World Forum for Democracy felkérésére készült darab rövidebb változatának premierje az Európa Tanács székházában volt látható 2014 novemberében.

A BANDART Productions Lengyel Katalin táncművész-koreográfus és Tóth-Zs. Szabolcs újmédia művész együttműködése. Első darabjukat, ami a „Dancing Graffiti” címet viseli, Glasgow-ban hozták létre a Conflux művészeti intézménnyel koprodukcióban 2013-ban és még abban az évben megkapták az Antré Fesztivál Szakmai Díját. Azóta is nagy sikerrel adják elő nemzetközi és hazai fesztiválokon, többek között Belgiumban, Németországban, Franciaországban, Spanyolországban és Dániában. Második darabjukat, ami a„You-Topia” címet viseli, a World Forum for Democracy felkérésére készítették és premierje a strasbourgi Európa Tanács székházában volt látható 2014 novemberében.