Bíró Eszter: Állati Zenés ABC

gyerekkoncert 

Eszter énekeső, színésznő, aki eddig musical - és filmfőszerepekkel, illetve világzenei szólólemezeivel vált ismertté, 2013 tavaszán új, elsősorban gyerekeknek és családoknak szóló Állati Zenés ABC című képeskönyvet, az ehhez tartozó lemezt és színpadi produkciót készített. Az "Állati Zenés ABC" 2014-ben az év hazai gyerekalbuma lett, és FONOGRAM MAGYAR ZENEI DIJ-at kapott.
A könyv és a lemez 2015. júniusban új kiadásban és illusztrációkkal jelent meg az ALEXANDRA KIADÓ gondozásában. 2015 novemberben jelent meg Bíró Eszter új, Állati Zenés ABC 2. című óvodásoknak és kisiskolásoknak szóló könyve és lemeze, Födő Sándor "Fodo" zenéjével, Hegyi György dalszövegeivel és Bakos Barbara rajzaival szintén az ALEXANDRA KIADÓ gondozásában.
Ez a könyv a nagysikerű, Állati Zenés ABC 1. könyv és lemez - amelyhez készült klippek már a Minimaxon és a MeseTV-n is láthatók - folytatása, amelyben az alkotók a magyar ábécé - első kötetből kimaradt - 24 betűjét, és sok izgalmas, helyenként képzeletbeli állatot verseltek és zenésítettek meg.
Ott van például a Q-kukac, a nagy Q betű kicsi kukaca, aki nélkül a Q bizony fabatkát sem ér, vagy Wobi, az űrvándor, kinek szülőföldje a Mirmón bolygó, ami a Mufurc-ködön túl található…
Az énekesnőnek, aki 2015-ben Story Érték Dijat vehetett át Presser Gábortól, mint az év énekesnője két saját gyermeke adta az ihletet, hogy az ABC betűit dalokon és az ezekhez kapcsolódó játékokon keresztül szinte észrevehetetlenül tanítsa és szerettesse meg az óvodás és kisiskolás korosztállyal, ugyanakkor a szülőknek is színvonalas szórakozást nyújthasson. A dalszövegek Hegyi György (Emil.Rulez!) munkái, a zenéket az Artisjus-díjas, többszörös platina- és aranylemezes Födő Sándor "Fodo" írta, aki az utóbbi években Halász Judit lemezeinek egyik zeneszerzője is.
Eszter mellett a színpadon olyan kiváló zenészek szerepelnek, mint maga a zeneszerző, Födő Sándor "Fodo" és Hámori Máté. Az előadók, amellett, hogy használják a mai technika adta lehetőségeket is (effektezés, looperezés), több hangszeren szólaltatják meg a zenei kíséretet a harmonikától, melodiontól, gitártól egészen a különböző nemzetiségű, például afrikai, arab, spanyol és latin amerikai ütőhangszerekig. Az ABC megszerettetése mellett az állatokról és a helyes étkezésről is szó esik a dalokban. Az előadás interaktív, sok-sok játékkal, humorral, élőben megszólaló muzsikával, egy felhőtlen barangolás a betűk és a hangok világában!