Bognár Szilvia és az EtNoé

fotó: Váradi Levente
Bognár Szilvia a fiatal népdalénekes generáció egyik legtehetségesebb és legsikeresebb előadója. Számtalan együttes szólistájaként hallhattuk már, az Anima Sound System-től kezdve a Sebő együttesen és a Makámon át a Szájról szájra nagysikerű hármasáig, vagy épp a Sator Quartetben Lovasi Andrással karöltve, legutóbb pedig a Pannon dalokban Rost Andrea oldalán. De találkozhatunk vele az Állami Népi Együttes és a Duna Művészegyüttes, máskor Nikola Parov, vagy az Etnofon Zenei Társulás vendégeként, csak úgy, mint Kónya István lantművésszel közös produkciókban vagy a Sebő együttes koncertjein.

Saját együttesét 2006-ban hívta életre, de idén új világzenei produkciót hozott létre. Továbbra sem lép ki a különféle etnikumok népzenéinek bűvköréből, de csapata határozottan progresszívebb hangzásvilággal jelentkezik.

„Ma is adott számunkra a népdalnak, mint költészetnek és egyben zenei megnyilatkozásnak a használata. Élhetünk vele, mint az önkifejezés egyik legkézenfekvőbb eszközével. Noé virtuális zenei bárkájában a népdalok 21.századi világunkhoz igazodó értéket képviselnek, ugyanakkor ezt rendkívül sokszínűen teszik. Íme egy példa…”
B.Sz.


Bognár Szilvia – ének
Gerzson János – oud
Hámori Máté – gitár
Kovács Norbert – dob
Sütő Márton – gitár
Zeneszerző:
Kovács Zoltán – nagybőgő