Díszvendég: Berecz András

Először a MEGNYITÓN lép fel augusztus 3-án este 9 órakor. Itt a nagy Mesélő ars poeticáját összefoglaló ének- és mesemondó estje lesz MESE A MESÉRŐL címmel.
Másodszor másnap délután tervezünk Andrással egy BESZÉLGETÉSt, amiben talán nemcsak azt tudjuk meg, hogyan szikrázik a kő a patkótól, és milyenek a kőkerti liliomok, de Andrásról is megtudunk ezt-azt, ha ügyesen kérdezünk.
Harmadszor következik az új műsor: ÚJ ÚT TETEJE, amikoris Berecz András és barátai (köztük Balogh Kálmán és Vizeli Balázs, Kádár Ignác és Dsupin Pál) énekelnek-zenélnek nekünk. András legújabban Gyergyóban járva székely népdalokat, meséket gyűjtött össze és tett egymás mellé Új út teteje című produkciójában. Ezen az estén tehát a magyar műzenét megújító, világrangra emelő gyergyói dal- és mesekincs a főszereplő. Berecz András ezeket a dalokat olyan mókák közé szorítja, melyekből például kiderül, hogy a kifordított vérmedve miközben harapni felejt, az időt is kifordítja, s hogy hiába a két zseb - szőrehullott róka, kinek mínusz harminc fokban a háza ég.