The Tiger Lillies

Az „ördögien angyali kasztrált bűnöző anarchista brechti blues trió“, a The Tiger Lillies ezúttal tényleg ellátogat a Katlanba, hogy viktoriánus, teátrális, szürreális rémálomba ringassa-rázza fesztiválozó közönségünket!

A zenekar énekese, Martyn Jacques fiatalkorában a londoni Soho közepén, egy nyilvánosház felett lakott, így napi szinten találkozott a dickensi élet különös figuráival: a kiszolgáltatott, nehéz sorsú emberekkel, és a nagyvárosi élet bohémjaival. Mindez nagyban inspirálta és befolyásolta művészetét. Hét éven keresztül képezte magát operaénekesként, azon belül is a kasztrált stílust sajátította el; ezt a különös hangot hallhatjuk a The Tiger Lillies koncertjein is. A zenekar dalai Anglia legmélyebb bugyraiba vezetnek: prostituáltak, kábítószerfüggők, tolvajok történetei elevenednek meg gumicsirkék, hangszer-fűrészek, dobok, tangóharmonika-dallamok, bizarr áriák közepette.
A zenekart lehetetlen skatulyákba erőltetni, saját magukat a „híres emberek zenekarának“ szokták nevezni, mivel rajongóik között megtalálható Marilyn Manson, Mel Brooks, Barry Humpries, Terry Gilliam vagy Matt Groening.

Zenészek:
Martyn Jacques - ének, harmonika
Adrian Huge – dobok, ütősök, játékok
Adrian Stout – nagybőgő, zenei fűrész, ének