Simply English

A Simply English együttesről
Amikor a Simply English létrejött, majdnem húsz évvel ezelőtt, már egy féltucatnyi „kelta” zenekar volt Magyarországon, de egyetlen egy se, melynek zenéje elsősorban, sőt majdnem kizárólag Angliából eredt. A mai napig egyedül ők képviselik Anglia gazdag népdal- és dallamvilágát Magyarországon, de két évtizeddel a megszületésük óta merészebbek, nem csak „egyszerűen” követik a hagyományt, hanem hozzá is adnak. És nem csak a népzenét, hanem egy szélesebb skálát is megközelítenek. Repertoárjuk – elsősorban de nem kizárólag – népzene, a tizenötödik századtól saját dallamaikig. Azért mernek egy ilyen hosszú történelmi szakaszt vállalni, mert már kialakult egy „Simply English hang”, ami független a középkori deákdaltól, az Erzsébet-kori madrigáltól, a tizennyolcadik századi utcai balladától, vagy a falusi kocsma hangulatától, bár ezeket, bármennyire is csintalankodnak velük, mind tisztelik (általában).

Andy Rouse: ének, furulyák, hangprodukáló egyebek
Babarci Bulcsú: gitár, ének
Horváth Zsombor: hegedű, brácsa, mandolin, ének

A Simply English Shakespeare Show
Több mint 100 dal szerepel Shakespeare 36 drámájában, vagy egészében, vagy röviden megemlítve, vagy valahol a kettő között. Ezek nagy része a korabeli londoniaknak populáris („pop”) dalok voltak, esetleg utcai balladák – kettőt maga Shakespeare komponált.

Azóta Shakespeare drámái állandóan szerepelnek a világ színpadain, a világ több tucatnyi nyelvén. A dalszövegek kapnak új dallamokat, új feldolgozásokat. Mint a ma esti válogatás, amikor a sárkányölő Sir Eglamour, Robin Hood, Tuck barát, Kicsi John pódiumra lép együtt Iagóval és Édes Kati szerelmében csalódott szeretőjével.

A Simply English Shakespeare Show-ban várjuk a nézők aktív részvételét!

A koncert után Bojtor Mária táncmesternő vezetésével reneszánsz táncházat tartunk.