SzínMűVeletek a Katlanban

SzínMűVeletek - EGY KUPAC KUFLI
Nem is kifli. Nem is kukac. Nem is bab, de nem is kavics. Kufli. A foglalkozás során Dániel András meséjébe csöppennek a gyerekek, ahol megismerkedhetnek a kuflik életével, részt vehetnek kalandjaikban és egy órára ők maguk is kuflivá válhatnak. Fantázia – és ügyességi játékokkal, valamint interaktív, mesés jelenetekkel várjuk a foglalkozásra a 4-6 éves gyerekeket. S hogy mi is a kufli lét? Önfeledtboldogkalandosegyüttjátszásésképzeletszárnyalás.

SzínMűVeletek - VOLT EGYSZER EGY...
Volt egyszer egy város, ahonnan elköltözött a sötétség, mert megelégelte, hogy senki nem szereti. Keressük a legrátermettebb felderítőket, akik vállalva minden kockázatot, szembeszállva az ismeretlennel elindulnak, hogy együttes erővel segítséget találjanak és visszahozzák a sötétséget. Figyelem! Utunk során különböző kalandok várnak ránk! Tarts velünk és ismerkedj meg Máté Angi: Volt egyszer egy című meséjének varázslatos lakóival! Találkozz a kiöregedett kemencével, a félős almafával, tanuld meg a magányos alagút dalát, és segíts a süninek megbékélni a tüskéivel. Gyere te is, mert, ahogy a sötétségre, úgy rád is szükség van!
A játék során a gyerekek ön- és társismereti, ügyességi és kreativitásfejlesztő gyakorlatokat próbálhatnak ki és megtapasztalják, milyen csapatban dolgozni. A 90 perces dramatikus játszóházba 6-8 éves gyerekeket várunk.

SzínMűVeletek - ELSZABADULT INDIÁNOK
Szereted a kalandot és a játékot? Akkor a manik indiánok táborában a helyed. A sámán épp most végzi az idei harcossá avatás előkészületeit, négy nagyra nőtt, de még mindig gyermek lelkű indián pedig arra vár, hogy újra nekiveselkedhessen a nagy próbának. Ha már elmúltál kilenc és még nem vagy tizenkettő, csatlakozz hozzájuk, lesd meg a sámánt, válassz indián nevet és válj te is manik harcossá!
90 perces foglalkozásra 9-12 éves gyerekeket várunk kényelmes, strapabíró ruházatban.

SzínMűVeletek - Szuper-hősiesség
Mi történne ha pusztító támadás érné a Katlant? Megmaradna bármi, vagy teljesen megsemmisülne? Akad bárki, aki megmenti az embereket az inváziótól? Igen! A Szuperiskola növendékei a képzés elvégzése után bárkit képesek megvédeni. Csatlakozz te is! Légy te a legerősebb, olvass mások gondolataiban, óvd meg a Földet az ellenséges erőktől! Hihetetlennek tűnik, de igaz! 9 és 13 év közötti bátor gyerekek jelentkezését várjuk, akik késznek érzik magukat a hősi feladatra!

SzínMűVeletek – SzínPro
90 perces drámajátékos foglalkozás, 18 éves kor felettieknek. Azoknak akik felnőttek, és azoknak akik örök gyerekek. Azoknak akik voltak már ilyesmin, és azoknak akik soha nem hallottak még hasonlóról. Azoknak akik kíváncsiak, és azoknak akiknek csak a barátjuk kíváncsi. A színházkedvelőknek, és a filmeseknek, a helyieknek, és a pestieknek, az unatkozóknak, és az elfoglaltaknak, azoknak akiknek melegük van, és akik épp ezt szeretik, de főleg azoknak akik szerint nem csak a gyerekek játszanak. Pont neked!

SzínMűVeletek – SzínPalinta
90 perces játszóház 6-10 éves gyerekeknek. Drámajátékok a nyárra hangolva. Móka, kacagás, ismerkedés, tanulás, megsülés, bolondozás, fejlesztés, futás, ugrás, pacsi, vizeződés, száradás, mezitlábazás, csúszás, mászás, gondolkodás, beszélgetés, játék és játék és játék. Várunk mindenkit, aki járt már drámaórára, és aki még sosem, aki jár színházba, és aki soha nem volt még, aki bátor és aki félénk, aki kékben van és aki nem kékben. Pont téged!

Frida Khalo foglalkozás
"Rengeteg dolgot kaptunk és kapunk folyamatosan az élettől. Egészséget, ételt, ruhákat, fedélt a fejünk fölé, embereket, akik mellettünk vannak, iskolát, ahol tanulhatunk. Tulajdonképpen majdnem mindent természetesnek veszünk egészen addig, amíg nem kell saját magunknak megdolgozni értük, de legfőképpen addig, amíg el nem veszítünk valamit, ami fontos. Szeretném a fiatalokat rávezetni arra, hogy ismerjék fel, értékeljék és vigyázzanak azokra a kincsekre, amijük van és eddig lehet, hogy észre sem vették. Szeretném, ha megtanulnák, hogy az álmoknak mekkora ereje van. Merjenek nagy dolgokról álmodni, merjenek megvalósíthatatlannak tűnő terveket szőni és ne féljenek semmitől, mert mindenre képesek, ha akarják. Ezt az üzenetet pedig Frida Kahlo életén és művészetén keresztül szeretném átadni a résztvevő fiataloknak."
Az egytanáros drámaórát Szendrey Gitta tervezte és vezeti, melynek időtartama 90 perc. A foglalkozàs a 15-18 éves korosztálynak ajánlott.