Szegfű-vonulás

flashmob a TranzDanz vezetésével 
(Pina Bausch The Nelken-line nyomán - variáció a Season March-ra)

Pina Bausch 1982-es Szegfűk című előadásának egyik jelenete Wim Wenders Pina című filmje nyomán vált világszerte ismertté, ez az úgynevezett Season March, amelyben a táncosok libasorban lépegetve követik egymást, miközben az évszakokra utaló jelnyelvi gesztusokat ismételnek (https://www.youtube.com/watch?v=XTGdeGY2YRU).

A Pina Bausch Alapítvány néhány éve mozgalmat indított, melynek keretében a Szegfűk említett részletének az eltáncolására és videófelvételen való rögzítésére buzdít. Az Ördögkatlan (Kiss Móni és Bérczes László) kezdeményezésére, a TranzDanz (Kovács Gerzson Péter) szervezésében és irányításával megvalósuló Szegfű-vonulás nem elégszik meg az amúgy világszerte számtalan alkalommal megvalósított Season March reprodukálásával (http://www.pinabausch.org/en/projects/the-nelken-line), hanem egy új egységgel kiegészítve kívánja azt sajáttá, egyedivé tenni, amely tétel megelőzi majd az emblematikus eredetit.

A projekt megvalósításához várjuk az Ördögkatlan közönségét, akiket az akció napján az Ördögkatlan tánc-produkcióinak szereplői fognak megtanítani az akció mozdulataira.

A Szegfű-vonulás zenei kíséretét egy mobiltelefonra letölthető applikáció segítségével maguk a szereplők és a kísérő önkéntesek fogják biztosítani, amely applikáció egyben a projektre való jelentkezés eszközéül is szolgál majd.