Garaczi–Hajnóczy: metaXa Dolores

Sok minden történhet ha egy prózaíró és zenész egy színpadra kerül. Összebarátkozhatnak, eltéríthetik nézeteiket vagy akár összekeverhetik műveiket. Utóbbi módon tett Garaczi László és Hajnóczy Csaba. Előbbi szemelgetett novelláiból, MetaXa és Pompásan buszozunk! c. regényeiből, a zeneszerző pedig elhívta együttesének, a Kampec Dolores tagjait s közreműködésükkel megmuzsikáltatta a részleteket. Nem felolvasó est, ahol csak kíséretként pendülne meg egy-két húr, de nem is koncert, hiszen hivatásos színészek hozakodnak elő az író bizarr történeteivel. Az időnként meditatív, néhol erőteljesen könnyed, máshol jazzes ihletettségű zene új jelentésekkel gazdagítja a szöveget, hiszen nem illusztratív szerepe van, hanem sokszor a kimondott szóval ellentétes hangulatot kelt.
Garaczi László a magyar (és nem csak) kortárs irodalomban megkerülhetetlen alak. Versek, regények, drámák és novellák kerültek ki a keze közül, melyek rendszerint számos díjat nyernek el.
Hajnóczy Csaba a legendás Kontroll Csoport egyik alapító tagja volt, valamint a Kampec Dolores gitárosa és zeneszerzője. Tagja a Budbudas együttesnek és egyéb zenei projekteknek.
A Kampec Dolores együttes hosszú ideje jelen van a magyar és a nemzetközi zenei porondon. Turnéztak már Európában, Észak-Amerikában és Ázsiában, fesztiválokon visszatérő vendégként szerepelnek és formázzák a virtuális világzene fogalmát.

Felolvas: Bánki Gergő

Az előadott írások:
Plasztik - makk 7 (Gyarmati nő c. kötet)
Tisztulás (Gyarmati nő c. kötet)
Tüdő (Nevetnek az angyalok)
metaXa – 6 egymást követő hosszabb részlet
A villa és a kés (vers)

Az írások közt zenei közjátékok teszik teljessé az estet.


Zenészek: Kenderesi Gabi - ének, Hajnóczy Csaba - gitár, Grencsó István - fúvósok, Benkő Róbert - nagybőgő, Németh Csaba - dob, Mizó - beatbox.

INFO IN ENGLISH