Nagykoncertek a Katlanban!



Augusztus 3. szerda

NAGYHARSÁNY FOCIPÁLYA 23 óra
QUIMBYA Káosz Amigók nyitják idén is az Ördögkatlan Fesztivált!Kicsi ország körbejártam minden bokrodatHírül vittem azt hogy éltem és a gyorsvonatHúz el engem innen de már nem tudom hováJön valaki utánam és az majd tovább gondolá – lálálá…ez is lesz, meg sok másik is.

 NAGYHARSÁNY NARANCSLIGET 21 ó
Ferenczi György és a Rackajam Ferenczi György kiváló szájharmonika-művészünk bő húszéves pályafutására a country, a blues, a rock ’n’ roll és a magyar népzene fúziója nyomta rá a bélyegét, több mint kétszázötven lemezen szerepelt, Herfli Davidson és Rackajam nevű zenekaraival Európa-szerte népszerű lett.„Egy magyar zenésznek normál esetben a népzenétől kellene bárhova eljutnia, de a Kodály-módszer hazájában ez rendszerint nem így van. Én Jimi Hendrix, az AC/DC és a Hobo Blues Band zenéjén nőttem fel. Ma két dolog határozza meg a zenémet: a népzene és Hendrix.” – Vallja a fő-racka. 


Augusztus 4. csütörtök
NAGYHARSÁNY NARANCSLIGET 19 óra
KISTEHÉN 2010 elejétől Kollár-Klemencz László, alapító zeneszerző, szövegíró új zenészekkel frissítette a KISTEHÉN Zenekart. A 2010. áprilisában megjelent „Picsába az űrhajókkal” lemez az eddigieknél dinamikusabb, komolyabb irányvonalat képvisel, megtartva a kistehenes értékeket. A CD megjelenése óta a Kistehén megjárta a nyári fesztiválok színpadait és adott számos fergeteges koncertet országszerte. Emellett az új lemezzel már bemutatkozott Németországban és az USA-ban. New-York-ban a legendás Joe’s Pub színpadán lépett fel, amit olyak nagyságok koptattak előttük, mint Norah Jones, Laurie Anderson, Bono, Amy Winehouse… A Kistehén tehát már csak nevében kicsi és bátran kijelenthetjük, hogy még sosem volt ilyen erős! 

NAGYHARSÁNY FOCIPÁLYA 23 óra
BUDAPEST BÁR – HOPPÁ! A Budapest Bár az utóbbi évek egyik legeredetibb és legérdekesebb zenei vállalkozásába fogott, amikor 2007-ben Farkas Róbert zenekara köré gyűjtötte a magyar rockzene kultikus alakjait. Idén márciusban elkészült negyedik lemezükkel jönnek el hozzánk, mely koncepciójában és tartalmában ismét újat hoz az előző albumokhoz képest. Ezúttal nem a 30-as, 40-es évek magyar slágereit vették elő, hanem különböző stílusú magyar és külföldi zeneszámokat dolgoztak fel „cigányos” felfogásban. Az eklektikus számválasztást az egységes zenekari stílus fogja össze. A projekt munkacíme: A Budapest Bár Cigányútra ment, az elkészült lemez címe: HOPPÁ!Fellépők: Ének: Behumi Dóri (ex-Jazz + Az), Ferenczi György, Frenk, Keleti András (Colorstar), Kiss Tibor (Quimby), Kollár – Klemencz László (Kistehén tánczenekar), Lovasi András (Kispál és a Borz), Németh Juci (nemjuci), Ruttkai Bori (Specko Jedno), Szűcs Krisztián (HS7), valamint a Budapest Bár zenekar Farkas Róbert vezetésével. 

Augusztus 5. péntek
NAGYHARSÁNY és VILLLÁNY között SZOBORPARK 20 óra
Lajkó Félix - Dresch Mihály – Brasnyó Antal Az ördögi vajdasági hegedűs, Lajkó Félix a '80-as évek derekán egy ideig játszott a Dresch Quartetben, ennek emlékét őrzi a Zeng a lélek című lemez. Bár azóta Félix fantasztikus szóló karriert futott be, a barátság természetesen megmaradt a két zseniális művész között. Ezúttal a három zenevirtuóz: Lajkó Félix, Brasnyó Antal és Dresch Mihály közösen lép a festői Szoborpark színpadára. NAGYHARSÁNY FOCIPÁLYA 23 óra
Európa Kiadó Csaknem két év szünet után tavaly ismét színpadra lépett a magyar underground egyik legfontosabb zenekara, az Európa Kiadó, mely a Kontroll Csoport után, a Trabant-Balatonnal és persze a sehova nem sorolható A.E. Bizottság tánczenekarral együtt a jó zenén kívül egy egészen különleges szellemi vonulatot jelentett a 80-as évek hazai kultúrájában.Ezúttal a nagyharsányi focipályán énekelhetjük együtt Menyhárt Jenővel a legendás kultsorokat: A hírnök jön, és integet,Hírek már rég nincsenek,Rég nem háború, rég nem béke,Felizzik a vágy villamosszéke...Európa kiadó, Európa kiadó,Európa kiadó, Európa kiadó...

Augusztus 6. szombat
NAGYHARSÁNY FOCIPÁLYA 21 óra
BudZillusKeleties Swing Punk Berlinből Ha a Rot Front lett az elmúlt évek egyik legnépszerűbb német zenekara Magyarországon, akkor a berlini underground zenei színen egyre népszerűbb BudZillusról is feltehetőleg hallani fogunk egy jó darabig…A zenekar egy esküvőre állt össze először, később utcazenészként működtek, mostanra pedig már a nagyobb fesztiválszínpadokon is otthonosan mozognak: a BudZillus nem kevesebb, mint 250 koncertet adott már szerte Európában és Amerikában, de a fiúk úgy tűnik nem állnak meg, amíg nem mutatják meg házilag barkácsolt swing, ska, surf és balkán zenei hangzásukat minden városnak, amerre csak járnak (mindezt utánozhatatlan punk attitűddel előadva). Koncertjeik ismert mellékhatásai között szerepel az izomfájdalom, a fülbemászó dallamok, valamint az elfáradt lábak. Az őrületnek már neve is van, a káosznak pedig filmzenéje – a BudZillus.A saját készítésű hangszerek, a bizarr ruhák és az egyedi és felejthetetlen élő show az, ami meghozta számukra a hírnevet, azt, ami a német főváros egyik legjobb koncertbandájává tette őket.
NAGYHARSÁNY FOCIPÁLYA 23 óra
Besh o droM: Kertünk alatt – Lemezbemutató koncert a Katlanban! A zenekar 11 éve eredt neki, és hűen nevéhez a világon átívelő, hosszú, valóban saját utat járt be eddig. Most ez az út fontos mérföldkőhöz ért. 6 év után elkészült a zenekar 5. lemeze, melyen a Besh o droM-tól már megszokott fergeteges energia és a sántákat is táncra perdítő ritmusok mellett megújult hangzásra, új hangszerekre és zenei térképük új felfedezéseire számíthatunk.A Besh o droM egy képzeletbeli világ zenéjét tárja elénk. Ebben a világban a szomszédos népek ismerik, szeretik és játsszák egymás zenéjét. Különböző tradíciók szabadon keveredhetnek egymással és a modern hatásokkal. Ebben a világban nincs „folk rendőrség”, a népzene szabadon használható, alakítható, autodidakta punk-rockerektől a tanult cigányzenészekig mindenki játszhatja.Az új albumon szászcsávási, őrkői és más cigány dalok, moldvai, mezőségi magyar népdalok keverednek szerb, román, makedón dallamokkal, de felcsendül egy dél-indiai dallam is, ráadásként pedig egy egyedülálló Pacsirta feldolgozást találhatunk. 

Augusztus 7. vasárnap
PALKONYA MALOMPARK 18 óra
Parno Graszt A kispaszabiak neve 20 éves fennállásuk óta egyet jelent az autentikus cigányzenével. Esetükben az autentikus valóban eredetit, hamisítatlant jelent, hiszen amellett, hogy zenei anyagukat maguk gyűjtötték a szabolcs-szatmári Paszab és környékéről, a zenekar a mai napig itt él, távol a nagyvárosok zajától és gyorsan múló divatjától. Zenéjük így őrizhette meg ősi, eleven karakterét, a zenekar pedig őszinte, közvetlen természetét.“Ez a világ nekem való – hirdeti a cím, és aki berakja a lemezt a lejátszóba, szűk egy órára el is hiszi. A nótákban most is az a jó, ami a Parno Graszt puritán, letisztult zenéjében mindig – megcsiklandozzák a rejtett virtust, és akkor – nincs mese – ropni kell, míg meg nem gyúl bennünk a pálinka.” /Klementisz Réka, Magyar Nemzet/… estünkben a jóféle palkonyai vörösbor.

NAGYHARSÁNY és VILLÁNY között SZOBORPARK 20 óra
The Tiger Lillies Az „ördögien angyali kasztrált bűnöző anarchista brechti blues trió“, a The Tiger Lillies ezúttal tényleg ellátogat a Katlanba, hogy viktoriánus, teátrális, szürreális rémálomba ringassa-rázza fesztiválozó közönségünket!A zenekar énekese, Martyn Jacques fiatalkorában a londoni Soho közepén, egy nyilvánosház felett lakott, így napi szinten találkozott a dickensi élet különös figuráival: a kiszolgáltatott, nehéz sorsú emberekkel, és a nagyvárosi élet bohémjaival. Mindez nagyban inspirálta és befolyásolta művészetét. Hét éven keresztül képezte magát operaénekesként, azon belül is a kasztrált stílust sajátította el; ezt a különös hangot hallhatjuk a The Tiger Lillies koncertjein is. A zenekar dalai Anglia legmélyebb bugyraiba vezetnek: prostituáltak, kábítószerfüggők, tolvajok történetei elevenednek meg gumicsirkék, hangszer-fűrészek, dobok, tangóharmonika-dallamok, bizarr áriák közepette.A zenekart lehetetlen skatulyákba erőltetni, saját magukat a „híres emberek zenekarának“ szokták nevezni, mivel rajongóik között megtalálható Marilyn Manson, Mel Brooks, Barry Humpries, Terry Gilliam vagy Matt Groening.Zenészek:Martyn Jacques - ének, harmonikaAdrian Huge – dobok, ütősök, játékokAdrian Stout – nagybőgő, zenei fűrész, ének

NAGYHARSÁNY FOCIPÁLYA 23 óra
Kiscsillag

A Kiscsillag egy komolyan vett hobbizenekar, negyvenkörüliek garázsrockzenekara, amely úgy alakult, hogy úgy alakult. Egy szép napon Lovasi András felfedezte magában a szunnyadó riffelős szólógitárost, vásárolt egy megfelelő hathúros hangszert és szólt a Kispál és a Borz egykori dobosának, Brautigam Gábornak, az ős-Kispál basszusgitárosnak, Ózdi Rezsőnek, valamint a PUF-os Leskovics Gábornak, ugornának már össze egy próbára. A próbák olyan jól sikerültek, hogy egyik követte a másikat és hamarosan összeállt a Kiscsillag zenekar első koncertműsora…
Tavaly nem sikerült, de idén már bizonyos: Lovi és csapata fogja búcsúztatni a IV. Ördögkatlant!