Átlátszó víz legyen...

Cseh Tamás-est

Az est 2013-ban született, azóta több mint félszáz alkalommal került bemutatásra. A budapesti ASCHER OSZKÁR SZÍNHÁZ két tagja, hegyi Norbert és Joós Tamás olyan dalokat válogatott be a műsorba amelyek az idők folyamán szinte népdalértékűvé váltak, e Cseh Tamás dalokat szinte minden rajongó kívülről tudja, így a műsor többször közös éneklésbe "fullad". Néhány mások által nem énekelt dal is elhangzik az összeállításban, mint Lee van Cleef, Glon-glon-glong, Anna...

Kritika az estről. Írta Oszwald György újságíró.

Nem kívánunk kritikát írni az estről, azt viszont meg kell jegyeznünk, hogy két vérprofi előadó adott egy rendkívül magas színvonalú koncertet, melybe belefért az is, hogy egy apróbb hibát jókedvűen valljanak be a közönségnek, bár biztosak vagyunk benne, kevesen vették csak észre.
Elsősorban Cseh Tamás szellemiségét őrzi ez a műsor, ugyanakkor bátran nyúlnak hozzá a dalokhoz. Ritmikailag értelmezték át vagy éppen meghangszerelték, például megszólalt a szájharmonika is. De csak egy kicsit, éppen annyira, hogy nem veszítették el jellegzetes hangulatukat, stílusukat. Cseh Tamás másolásáról szó sem lehet, hiszen eleve két ember énekel és a gitárokon pedig nagyszerűen szólnak a kíséretek: főleg úgy, hogy Joós Tamás 12 húros gitáron játszik. Megjegyezzük, hogy a műsor eredeti változatában nem unplugged előadás van, ott egy basszusgitár is változatossá teszi a dalokat.
A műsorban több ritkán hallott dal is felcsendült, sőt, a Csengey Dénes szövegére írt Mélyrepülés című lemezről az Anna opust is bemutatták.