Pannonia Allstars Ska Orchestra

Ghost Train lemezbemutató
A PASO új lemezével tér vissza hozzánk!
A Pannonia Allstars Ska Orchestra a 2012-es Lovemonster óta most jelentet meg először stúdióalbumot, sorban az ötödiket, Ghost Train címmel. A zenekar ezen a lemezen korábbról már ismert, nagy sikerű dalokat vonultat fel, pl. a Billy Boyo-t vagy a Star Wars híres főcímdalának feldolgozását, az Imperial Reggae-t, de sok újdonság is megjelenik, ráadásul egy fokkal komolyabb oldalukról is bemutatkoznak a srácok. A február 19-én megjelenő Ghost Train a csapat eddigi legerőteljesebb hangzású lemeze, egyaránt felfedezhetőek rajta a fajsúlyosabb, rockos, sőt akár punkos elemek, ugyanakkor a könnyedebb, kifejezetten táncos dalaikat sem hagyták le az albumról.
Az új anyagot új stúdióban rögzítették, olyan közreműködőkkel, mint Prieger Fanni az Animából (Üres Szoba), Deniz (Az én utam) vagy Szűcs Krisztián (Csók és Könny), akit jelenleg csak ezen a lemezen hallhatunk. A hozzá készült videóval az első Magyar Klipszemle fődíját elnyerő Részeg is felült a szellemvasútra, melyen Riger János énekel. Ezek mellett a dubstep és a drum and bass műfajokat ihlető dub zenei atyjáról, Lee „Scratch” Perry-ről írtak dalt (ez a Scratchy), sőt, még egy magyar népdalt, az Esik az esőt is feldolgozták a Raindrops című számban, a műfaji határokat szélesre feszítve ezen az anyagon.
A banda mindehhez készített egy egészen különleges „kiegészítőt”, mely a zenehallgatást és a felhőtlen tánc élményét is feldobja: a PASO létrehozta saját, felsőerjesztésű, kézműves IPA-ját, mely a hazai sörgyártók felső kategóriás műhelyében, a Rothbeernél készült. A gasztroélményt saját tervezésű palackkal vehetik kézbe a szűretlen sörök kedvelői, fogyasztása kifejezetten a Ghost Train hallgatása mellé ajánlott, ízvilágával, kesernyés aromájával kiválóan passzol az album hangulatához.

A február 19-i lemezbemutató után már másnap indul a turné is, a magyar állomásokat két különleges megállóval kiegészítve: Írországban és Londonban is adnak egy-egy koncertet nemzketközi ska fesztiválokon.