ADY-KONCERT A VYLYANON

ADY-KONCERT A VYLYANON
CABARET MEDRANO / BALATON

Ahogy Petőfiről is szokták mondani, ha ma élne, valószínűleg rockzenész lenne. Ady Endre halálának 100. évfordulója alkalmából ezen az estén a Kamondy Imre színész-költő vezette Cabaret Medrano együttes és a Víg Mihály (Tarr Béla filmjeinek zeneszerzője) nevével fémjelzett Balaton zenekar öltözteti föl a költőt egy mai underground (rock)sztár köntösébe. Lesznek itt keserédes sanzonok, bársonyos melankólia és természetesen rock and roll. A két felvonásból álló előadás gerincét a két zenekar stílusában megzenésített Ady versek adják, illetve a műsort tarkítja néhány a költeményekre reflektáló saját szerzemény is.

Cabaret Medrano
A Cabaret Medrano egy jellegzetesen budapesti zenekar, amely zenéjében és szövegeiben is ötvözi a város sokszínűségét. Az együttes Kamondy Imre fővárosi költő-színész és Verebes György vajdasági magyar festő barátságából született a pesti romkocsmákkal együtt az ezredfordulón. Zenéjükben sok az improvizatív elem, ezért minden koncert egyedi és megismételhetetlen. Szövegeik sok rokonságot mutatnak ismert kelet-európai írók (Hrabal, Mrożek) világával, akik szintén a kisemberek hétköznapjairól mesélnek.
Tagok:
Kamondy Imre: ének; Vörös László: zongora; Strausz Eszter: szopránszaxofon, fuvola; György Andi: hegedű, ének; Horváth Gábor: basszusgitár; Szert Zsigmond: dob, szájharmonika, vokál; Nagy Balázs Krisztián: gitár

Balaton
Az 1982-ben alakult zenekar napjainkig a hazai underground szcéna meghatározó, aktív előadója. Énekese, Víg Mihály több más filmalkotás mellett Tarr Béla műveinek zeneszerzője. Egyedi hangzásvilágú koncertjeik repertoárjába a saját dalaik mellé szívesen emelnek be darabokat a kortárs klasszikusoktól, mint a Neurotic, Európa Kiadó, Cseh Tamás, Hungária, Beatrice vagy akár az Illés.
Tagok:
Víg Mihály: ének, gitár; Dudás Zsombor: dob, vokál; Keszei Krisztián: gitár; Horváth Gábor: basszusgitár