AZ UTCA-SZAK A KATLANBAN!!

Folytassátok!
- közösségi színházi esemény - 
 Kedves felnőttek és gyerekek, ez alkalommal nem csak mi mesélünk!Maszkjainkkal, improvizációval megpróbáljuk követni a fantáziátok legvadabb ugrásait! Felkínálunk néhány történetet, na nem az egészet, hanem csak az elejét - és megkérünk titeket, válasszátok ki, melyiket fejezzük be a ti ötleteitek alapján, közösen - az előadás egyben az Információ és energia áramlata a színházban című kutatás tapasztalatainak nyilvános bemutatója.

Kérjük ismerkedjen meg az általunk képviselt társadalmi – színházi kezdeményezéssel (specstreet.wordpress.com).


Sehonnai királyfi
- mese esemény -
Szerencsés fickó, életét születésétől, sőt fogantatásától csodák kísérik, pártfogóira mindig számíthat, anyagiakban sose szenvedett hiányt, az élettől pofont egyet sem kapott - és mégis örökké elégedetlen a sorsávalA közvetlen hangvételű előadás társulatunk figura és történet improvizációiból született. Ennek megfelelően a szövegeket a bemutató után fél évvel is rögtönzik színészek, akik a mesélő veztésével, a maszkokat váltva elevenítik meg Márton a leendő királyfi nagy utazásának közel húsz szereplőjét, fontos eseményeit, találkozásait. Szereplők és gyerekek állandó interakcióban, szinte közös térben, együtt élik át a történteket. Nézőink szorosan követik a történetet, saját fantáziájukban a maszkokra és a színészek testére vetítve, kiegészítik a jelenetek képeit.
Mesénk olyan témákat is megélhetővé tesz, mint felelősség vállalás, szerencse és szerencsétlenség, képesség a saját sors megváltoztatására. Előadásunkban tartózkodtunk a sztereotípiáktól, a negatív és pozitív szereplők képe konzekvensen árnyalt és sohasem mentes a szelíd humortól. Gyerekek és felnőttek magukra ismerhetnek Marci herceg és Rozi királylány csalódott, dühös, irígy vagy makacs és önfejű tulajdonságaiban.
A színpadon akrobatikus elemekkel átszőtt, dinamikus, a magas színvonalú mozgáskultúra igényéval megformált, játék zajlik.
4 éves kor alatt csak szülői felügyelet mellett ajánljuk.