A Revizor Online írja a Katlanról - 1. rész


NAPOK A KATLANBAN
Ördögkatlan Fesztivál 2016
2016.08.21.

A dél-baranyai Ördögkatlan Fesztivál úgy van kitalálva, hogy mindig vannak hívószavak, jelmondatok, vonzó nevek. Ezért bevezetőként csak annyit mondunk: Bárka Színház, Saul fia, Ukrajna, Weöres Sándor. OROSZLÁN ANIKÓ BESZÁMOLÓJA, 1. RÉSZ.
Az idén kilencedik alkalommal megrendezett fesztivál megnyitóját kihagyjuk. Több éve hagyomány ugyanis, hogy a nyitással párhuzamosan a kisebb falvakban (Kisharsány, régebben Palkonya, most Villánykövesd) is vannak programok, ezért kíváncsiak voltunk, milyen az alternatív nyitány... Amiről kiderült, hogy nincs: mindenki csak odamegy fesztiválozni, és kész.

A régebben Mediawave udvarként funkcionáló kisharsányi Kovács Udvarház megint a korábbi, etno-folk-alternatív művészi atmoszférát hozza. Az épületben ezúttal volt börtönlakók fotókiállítása látható, velük a fesztivál során „élő könyvként” találkozni is lehet. Délelőttönként szól a börtönrádió, itt tanyázik egy állandó vendég, Laczkó Pétervándorfényképész, van Parkour foglalkozás, délutánonként pedig Horváth Csaba növendékei tartanak mozgás workshopot. A TELJES CIKK ITT OLVASHATÓ.