Macskák Esernyővel



A Macskák Esernyővel zenekar egy lélekben csendesülős duónak indult, Barbi és Bence által. Kitalálták, hogy leveleket fognak írni Lizának - hogy ki ez a Liza, azt mindenki döntse el maga -, amelyek szövegét zenével szépen aláfestik. Ezek a levelek pedig olyanok, mint a naplóbejegyzések. Éppen történik velünk valami és megírjuk, felhívva lelkünk Lizáját arra, hogy nem is biztos, hogy olyan rossz a helyzet. Ezt a levelezést pedig időszerűnek tűnt kibővíteni még három fiatalemberrel - így került a képbe Ádám, Martin és Bazsi.




Szeretjük a monotonitást, az egyszerűségben rejlő izgalmakat és azt a kis világot, amiben - ha az életben nem is -, de még madarak vagyunk és együtt tudunk énekelni azzal a Lizával, aki fontos nekünk. Mert egy idő után más nem nagyon marad. Az ilyen és ehhez hasonló vidám tapasztalatok ihletik ezeket a dalokat és nem is szeretnénk túlbonyolítani a dolgot. Mint egy furcsán impresszionista minimál-költészet. De annyira nem vagyunk menők, hogy így aposztrofáljuk a magunk munkásságát, úgyhogy maradjunk a "tábortüzes-andalgós zene" megjelölésnél.




Közös ülős, olykor állós csendesülésünk pikantériája pedig, hogy csupa nem-zenész igyekszik valahogyan artikulálni a szerintük fontos gondolatokat, hátha más szerint is fontosak. Hogy ez mit jelent? Azt, hogy színházzal foglalkozó fiatalokról van szó. Színészekről, rendezőkről. Tehát csak úgy tesznek, mintha. De ezt a legőszintébb lelkesedéssel. Amíg van miről írni azokat a leveleket."




A zenekar:




Papp Barbara - ének

Benkó Bence - gitár, vokál

Viktor Balázs - gitár

Mészáros Martin - basszusgitár

Béli Ádám - dobok

Georgita Dezső Máté - road, szessönzennész, hegedű