Szentesi Gála - Osonóval




HÁROM ŐSBEMUTATÓ ÉS EGY PREMIER

Az Ördögkatlan alatt alkotótáborozó szentesi drámatagozatos diákok előadásai augusztus 5-én a kisharsányi tornateremben:

14 óra:

9-es évfolyam; rendezőtanár: Matos Ibolya

10-es évfolyam; rendezőtanár: Szebeni Zoltán

11-es évfolyam; rendezőtanár: Békési Eszter

„Exek”: a tagozaton a közelmúltban végzett diákoknak az idei szegedi Thealter fesztiválon készült UTCASZÍNHÁZI előadása; rendezőtanár: Matos Ibolya



17 óra:

JEAN GENET: CSELÉDEK

A HMG drámatagozatán idén végzett két végzős diák egész éves munkájának eredménye ez a színvonalas előadás.

A dráma Genet második darabja, amelyet 1947-ben, Párizsban mutattak be először Louis Jouvet rendezésében. Claire és Solange testvérpár, szolgálók, úrnőjük Madame, a hatalom, a felsőbbrendűség megtestesítője, akit mindketten szeretve gyűlölnek, vagy gyűlölve szeretnek, de érzelmeiket Madame jelenlétében udvarias alázat mögé rejtik. Ám amikor az úrnő nincs otthon, a cselédek szerepjátékba kezdenek. Felveszik asszonyuk ruháit, utánozzák gesztusait, az úrnőt játszó testvér megalázza, gyötri a szolgát játszó testvért. A játék végén pedig elkövetik az óhajtva vágyott tettet.

Claire: Mari Dorottya

Solange: Biácsi Bettina

Madame: Matos Ibolya

Zongorán közreműködik: Mari Csongor

Rendezte: Biácsi Bettina és Mari Dorottya



21,30 óra:

A HMG drámatagozatának vendégei:



OSONÓ FÜGGETLEN SZÍNHÁZMŰHELY (Sepsiszentgyörgy): AHOGYAN A VÍZ TÜKRÖZI AZ ARCOT



Az előadás hossza 1 óra (szünet nélkül), amelyet egy moderált interaktív beszélgetés követ!

Dokumentarista előadásunk kiinduló pontját a fiatalok személyes történetei, illetve az azokból született szövegkönyv képezi, így a fiatalokat érintő társadalmi- szociális problémákat, a magányos gyerekek, a tehetetlen szülők, a kiszolgáltatott fiatalok helyzetét és történeteit járja körbe a társulat, megmutatva arcainkat, ahogyan a víz tükrözi azokat.

Az Osonó kifejezés idézi azt a színházi formát, amelyet a társulat ebben az előadásban is képvisel: közeledni, meghallgatni, meglátni a vándorló ember álmait, félelmeit, szenvedélyeit és örömeit, aztán a megfigyelt valóságokat olyan történetbe helyezni, amely, mint tükör hat a néző számára.

Szereplők: Mucha Oszkár, Mihácsi Veronika, Nagy Zsombor, Virginia Alexandra, Sándor Gergő
Technikus: Pászka Gáspár