Soharóza: Nem lakik már itt

A Soharóza egy budapesti székhelyű, közösségi zeneszerzéssel foglalkozó kórus és társulat, melyet Halas Dóra alapított 2008-ban, Bodó Viktor színházi rendező biztatására. Sokszor voltak már a Katlanon (sőt, a másodikat ők nyitották meg). Az utóbbi években főként önálló koncertszínházi előadásokat hoznak létre. Az idei Katlanra hozott előadásuk is direkt erre a helyszínre készült Szilvay Máté vezetésével.

„A kisharsányi Kovács Udvarház olyan, mintha egykori tulajdonosainak hirtelen kellett volna hátrahagyniuk. Érintetlenek az edények a konyhaszekrényben, van varrógép és pipereasztal, sőt, még ott van az ágytál is az ágy alatt. De vajon kik élhettek itt és hogyan? Ebben az előadásban erről fantáziálunk zenei eszközökkel. Ahogyan a közönséggel együtt felfedezzük a ház egyes helyiségeit, egyre több múltbéli történet elevenedik meg dolgos háziasszonyokról, katonának elvitt fiúkról, gyárban dolgozó lányokról. Az előadás zenei anyaga nagyrészt korábbi műsorszámaink újraértelmezése, kisebb részben pedig a helyszínre készül. Az előadást kétszer játsszuk, egy előadásra kb 30 fő fog beférni.”

Az előadáson néhány kórustag által viselt design-otthonkákat Molnár Bernáth Sonja tervezte. Köszönjük! :)

A Soharózát a Katlan után legközelebb szeptemberben láthatjuk, ugyanis Nagy Fruzsina jelmeztervezővel közösen alkotott, Tabu-kollekció című divatbemutató-koncertjükkel nyitja meg az új színházi évadot a budapesti Trafó. http://trafo.hu/hu-HU/halas-nagy