Play sátor

Nincs fesztivál sátor nélkül, de hogy néz ki ma egy személyre szabott, nem előregyártott sátor? Erre kereste a választ a PTE Műszaki és Informatikai Kar csapata kiegészülve a Breuer Marcell Doktori Iskolában edződött társaival.

A helyszín (Nagyharsány, Aralica - Ibero Hacienda) megismerését követően nyilvánvalóvá vált, hogy kultúrától, nemzetiségtől függetlenül az árnyék utáni vágy mindannyiunkra jellemző. Így esett a választásunk a sátor funkcióra. Feladatunknak éreztük, hogy egy érzékeny, a hely rezdüléseire reagáló, egyedi megoldást hozzunk létre.

Nyílt forráskódú tervezést valósítottunk meg, ami azt jelenti, hogy bárki bármelyikünk tervét továbbgondolhatta, átértelmezhette. Egy közösségi oldal adta a tervezés közösfelületét, melyre folyamatosan kerültek egymásra a különböző ötletek, rétegek, mint egy virtuális skiccpauszra. Végül szavazással döntöttük el, melyik elképzelést valósítsuk meg.

Az építés a „táv tervezéssel” ellentétben személyes, improvizációval tarkított munkafolyamat, ahol minden résztvevő komplex tapasztalatokat szerezhet (learning by doing).