MICHEL MONTANARO ÉS BARÁTAI

„Ha valaki nem tudná, Misi varázsló. Elbűvöl a furulyájával, a harmonikájával, ’bájos’ magyar beszédével, és csuda tehetséges hegedűs fiával is.” (Gryllus Dániel)

Sokak jó ismerője, Michel (Miqueu avagy Misi) visszajár az Ördögkatlanba. Az idén számos formációval adnak koncertet, miközben zenei workshopot is vezetnek Nagyharsányban.

Miquèu Montanaro húsz éve koncertezik rendszeresen világszerte, okszitán / francia muzsikus, szinte minden hangszeren játszik, de szólistaként szívesen lép fel mint dob-furulyás, mivel a dob és a furulya az okszitán népzene jellegzetes hangszerkísérete.
Montanaro mondhatni vándorzenész, a világot járja, koncertről koncertre utazik, közben más zenészekkel is zenél, különféle népek hangzásvilágát tanulmányozza. Szaxofonos volt, mielőtt megtalálta igazi világát a provence-i népzenében, ahová gyökerei is kötik. Parasztzenészként – mint hagyományos dob-furulya játékos – fordult érdeklődése a kortárs zene és a jazz felé. Előadóművész, aki tradicionális és saját kompozíciókat adva elő, ötvözi a mediterrán és keleti zenéket. Virtuóz játékával egymaga képes teljes koncert-élményt nyújtani.

De az Ördögkatlanban három másik francia zenésszel vezeti a műhelyeket és tart koncerteket.

Koncertek:
  • Duo Montanaro (Baltazar és Miqueu Montanaro): Mokos Pincészet
  • Fratelli Tarzanelli (Baltazar Montanaro és Pablo Golder): Vylyan Terasz
  • Montanaro Quartet (Baltazar, Pablo, Miqueu és Éléonore): Narancsliget
  • Duo Lúm (Éléonore Weill és Miqueu Montanaro): Villánykövesd
  • Záró Workshop: Narancsliget