Romungro Gipsy Band

Zenekarunk 2007-ben alakult Csornán, főként lovári és beás cigány népzenét dolgozunk fel saját stílusunkban, de dalaink között megtalálhatóak oláh cigány és magyar népdalok is.
Hangzásvilágunk különlegesnek mondható, mely a hagyományos roma hangszerekre épül, mint például az akusztikus gitár, a kanna, a kanál, viszont csapatunk kísérletező kedve határtalan, így töri meg az autentikus vonalat a cajon, a cajonito, a darbuka, a szaxofon. A 2014-es év égén, egy merész döntést hozott a csapat, és a hangszerek közé befogadtunk egy Hammond orgonát, melynek hangján több generáció nőtt fel 1935-ös megjelenése óta. Félve attól, hogy a hangzás elkanyarodik egy tőlünk távol álló irányzat felé, a döntést több próba előzte meg.
Mára bebizonyosodott, hogy Laurens Hammond találmánya, egy egyedi jazz-blues hangzást ad, mely a zenekar összes tagjának kedvence lett.
A MEDIAWAVE Nemzetközi Film és Zenei Fesztiválnak köszönhetően a zenekar immáron hat éve állandó résztvevője a Passport Control zenei workshop sorozatnak. Az évek óta tartó roma tematikájú programon olyan művészekkel dolgoznak együtt, mint például Ferenczi György és Both Miklós.