Juhász Tomi – Vaklárma





Eszmebörze: Hangban, szóban szabadon.

Zenék, szövegek, írások Juhász Tomitól, válaszok, vélemények másoktól.


A gitáros, énekes, dalszerző – a Szegény anyám ha látnám könyv társszerzője, a Davies Korner zenekar vezetője - 2015-ben kezdte szólóprojektjét.

Az elmúlt években játszott az A38-on, közreműködött a Nézőművészeti KFT Vakság című színházi produkciójában, az Átértékeled​ integrálás-projekt​ Belga-átirat klipjében, legutóbb pedig a CEU-ért és a civilekért énekelt a Kossuth és a Hősök terén.

Muzsikájában egyaránt találhatunk beat, újhullámos, alternatív és népzenei motívumokat. (Ihletői is ezen stílusok képviselői: The Beatles, KFT, Hiperkarma, Kispál és a Borz, Ben Howard, First Aid Kit...stb)

Szövegei a többi projektjében is előkerült problémákról: az integrációról, a toleranciáról, a világban való érvényesülésről szólnak.

A Vaklárma Juhász Tomi szerint nem pusztán zenei projekt:

„Mi a rendszerváltás gyermekeiként illúziókkal indultunk az önmegvalósítás útján, és nem számítottunk se rögökre, se kátyúkra. Rövidesen kiderült, a mai társadalmi, politikai feszültségek közepette nincs sok esélyünk. Sokan közülünk megunták ezt az állapotot és oda mentek, ahol a helyiek az illúzió szó helyett az elérhető cél kifejezést használják.

Vakként kilátástalan környezetben élni még bonyolultabb.

Amikor a többségnek is van elég baja magával és egymással, a fogyatékosok, a szegények, a cigányok, a nők és más kisebbségek gondjaival már végképp senki sem foglalkozik. Erre próbálom felhívni a figyelmet a dalaimmal, és a facebook-on közzétett írásaimmal. Mindezzel egy fajta párbeszédet próbálok kezdeményezni, mert kérdések, és válaszok nélkül nem jutunk sehova.”






Facebook oldal:

https://www.facebook.com/JuhaszTomiVaklarma

Spotify

https://play.spotify.com/album/6YugRQ2ohcQRT6T23XbeZQ

Youtube csatorna:

https://www.youtube.com/channel/UC2tCiwwIom2fUudmNQK8_UA