KözösPont



Gyere be alkotni és beszélgetni a KözösPont Sátorba Nagyharsányban!


A KözösPont sátor Nagyharsányban, a református templomkertben minden nap 14:00 és 22:00 között várja a beszélgetni, alkotni vagy csak pihenni vágyókat. A KözösPont a Katolikus, Református és Evangélikus egyházak összefogásából jött létre, hogy a fesztiválok közegében, szabadon, tabuk nélkül lehessen keresztény fiatalokkal beszélgetni hitről és az élet fontos kérdéseiről. A kezdeményezés a Sziget Fesztiválról kiindulva 2000 óta van jelen különböző könnyűzenei fesztiválok civil falujában, jelenleg a Katlanon kívül a VOLT-on, az EFOTT-on, a Strandon és a SZIN-en jelenünk meg.

Sátrunkkal a hittel kapcsolatos nyitott párbeszédet szeretnénk elősegíteni, bármilyen nézet erőszakos propagálása nélkül. Közösségünk ökumenikus jellegéből adódóan nem egy konkrét egyházat képvisel, hanem a kereszténység univerzális értékét szeretné felmutatni a fesztiválos közegben erre nyitott érdeklődőknek. Szeretnénk az egyházak megszólítható, fiatal arcai lenni, akikkel tabuk nélkül lehet mindenről beszélni, ami a ma emberét érinti és foglalkoztatja az élettel, hittel vagy egészen konkrétan a kereszténységgel és a keresztény egyházakkal kapcsolatban (legyen az akár épp a képmutatás, az egyházak történelmi bűnei, stb.).

A Katlanon a KözösPont sátor témája 'A Nagy Történet' lesz, melyhez kapcsolódóan minden nap különböző művészeti ágakban lehet alkotni. A betérők alkotásai folyamatos kiállításként jelen lesznek a sátorban a fesztivál alatt. Programjaink: minden nap nyílt áhítat 19:00-től a református templomban, pénteken pedig Láthatatlan Színház, amire a sátorban lehet feliratkozni.

További információ: www.kozospont.com, facebook.com/kozospont"