BudZillus – Keleties Swing Punk Berlinből

Ha a Rot Front lett az elmúlt évek egyik legnépszerűbb német zenekara Magyarországon, akkor a berlini underground zenei színen egyre népszerűbb BudZillusról is feltehetőleg hallani fogunk egy jó darabig…
A zenekar egy esküvőre állt össze először, később utcazenészként működtek, mostanra pedig már a nagyobb fesztiválszínpadokon is otthonosan mozognak: a BudZillus nem kevesebb, mint 250 koncertet adott már szerte Európában és Amerikában, de a fiúk úgy tűnik nem állnak meg, amíg nem mutatják meg házilag barkácsolt swing, ska, surf és balkán zenei hangzásukat minden városnak, amerre csak járnak (mindezt utánozhatatlan punk attitűddel előadva). Koncertjeik ismert mellékhatásai között szerepel az izomfájdalom, a fülbemászó dallamok, valamint az elfáradt lábak. Az őrületnek már neve is van, a káosznak pedig filmzenéje – a BudZillus.
A saját készítésű hangszerek, a bizarr ruhák és az egyedi és felejthetetlen élő show az, ami meghozta számukra a hírnevet, azt, ami a német főváros egyik legjobb koncertbandájává tette őket.