Összefoglaló 5 összefoglalhatatlan napról

Összművészeti fesztivál kis baranyai településeken – immár nyolcadik alkalommal rendezték meg az Ördögkatlan fesztivált Nagyharsányban, Kisharsányban, Palkonyán és Beremenden. Ott voltunk!
Talán nem meglepő, hogy egy ilyen kis csodába csöppenve már első nap élménydömping fogadott. Rögtön első este, a megnyitó után mutatkozott be aBrother Kawa (FR) a Narancsligetben. A Wombo Orchestrához hasonlóan addiktív élményként beharangozott duó megfelelt az elvárásoknak. Egy őrült testvérpár, egyikük gitározik, másikuk basszus szaxofonozik és közben mindenfélén dobol. Igazi showmanek, és ketten is mintha inkább egy 10 tagú zenekar energiáival dolgoznának. A hét folyamán játszottak többször is, nagy örömünkre.
Szerda délután cirkuszba mentünk, a holland Cirque du Platzak Kermiz című előadását néztük meg. Platzak Cirkusz, azaz a Csórók Cirkusza. Kifestett arcok, lehengerlő karakterek, élő zene. Egy külön kis világ, saját univerzum, amiben egy lány súlyos bordó bársonyfüggönyök helyett átlátszó műanyag fólián leng a levegőben, egy másik sörösüvegeken egyensúlyoz, és így tovább. Akárkivel beszéltem, mindenkit lenyűgözött ez a hallatlanul egyedi, frissítően szórakoztató csapat. A teljes beszámoló a 9046 blogon jelent meg, ott olvasható.