A Hrabal-galaxis pillanatképei

A különböző akvarelleket, táblaképeket, szobrokat, térplasztikákat, rendhagyó diákat, az alkotók által közösen létrehozott objekteket felvonultató tárlat az elmúlt években az ország több városában volt látható.

A Bohumil Hrabal életét, művészetét földolgozó, értelmező, alkotói válaszokat megfogalmazó kiállítást Asztalos Tamás muzeológus-író, Odler Zsolt fotóművész és Ladócsy László festőművész alkotta és mutatta be 2005-ben Aszódon, a Petőfi Múzeum Galériájában. Később csatlakozott hozzájuk Hagymásy András kocsmográfus, Fedinecz Atanáz festőművész, Monori Sebestyén és Kocsis Balázs szobrászművész, illetve a kiállítás anyaga kiegészült Bakos István Hrabal relikvia-gyűjteményével, valamint a nemrég elhunyt Sebestyén Sándor szobrászművész Hrabal-ihlette alkotásaival, amiket a művész lánya ajánlott föl édesapja hagyatékából.

A tárlat az idők során vándorkiállítássá nőtte ki magát, az elmúlt években az ország több városában volt látható, ezúttal pedig az Ördögkatlanban lesz látható Hrabal születésének 100. évfordulójának apropóján!

ENGLISH SUMMARY AVAILABLE.