Reneszánsz konyha

Mit szólnál, kedves Fesztiválozó egy adag körtvélyhez? Vagy ennél inkább malosa lével kappant? Ha fogalmad sincs mik ezek, miből és hogyan készülnek, vesd be magad pénteken kora délután a Pécsi Bölcsész Udvarba, segíts aprítani, pucolni a hozzávalókat, rakjunk együtt tüzet, hallgassuk ahogy a parázs sistereg az edények alatt, szívjuk be a reneszánszkorban divatos ételek illatát, kóstoljuk meg együtt őket. Mindeközben Kohári Gabriella, a reneszánsz konyha házigazdája mesél a korabeli konyháról, szakácsokról, alapanyagokról, mindarról, amit egy reneszánsz konyháról tudni érdemes. Nem csak középfokon, hiszen ebből írja doktori disszertációját a pécsi Bölcsészkaron. A konyhai készülődés eltart estig, és hogy közben elméd is pallérozódjék, figyelhetsz a közelben folyó Shakespeare beszélgetésre, aztán, ha már bendőd tele, táncra kelhetsz ugyanitt a Simply English zenéjére.