KATLANFUTÁS 2014

A tavalyi futásról így számolt be Sztrókay Andris, aki természetesen teljesítette a Nagyharsány-Sauska távot: „Mintegy nyolcvan résztvevővel zajlott le a világtörténelem első Katlanfutása. Az indulók két távon nevezhettek: a rövidebb, másnaposság-kompatibilis 3,5 km-en és az éppen kétszer olyan hosszú, 7 km-en. A mezőny akár nemzetközinek is mondható, hiszen Szlovákiából és Svájcból is érkezett résztvevő… Mi több, igazi celebek is voltak: a mezőnnyel futott az egyébként sokszoros maratonista, de itt persze inkább csak főszervező Bérczes László, és a ma este a 300. Mulatságban is látható Scherer Péter is. Rekkengetett már a hőség tizenegy órakor, amikor eldördült a képzeletbeli startpisztoly, de a forróságot enyhítette a frissítő víz és a nagylelkű és korlátlan Sauska-rozéfröccs – no meg az, hogy szurkolók híján a futók végig egymást bíztatták; szerintem ennyi mosoly még nem volt futóversenyen.”

Nos, természetesen az idén is lesz futás, és a tavalyi óvatoskodás után (amikoris a Quimby-t követő, első délelőttre tettük, abban bízva, még senki sem fáradt, nagyon) most „kockáztatunk”: az utolsó napra, szombatra szervezzük. Mindenki fáradt lesz már, de ha BL, mint főszervező vállalja (muszáj neki), akkor mások is társulnak majd. A távolság bicikliút-függő, ha nem épül tovább az út, akkor a 2013-as két távolságot kínáljuk: 3.5 és 7 km. Nevezni ott és akkor elég, nevezési díj természetesen nincs. Annyit jó tudni, hogy az első 150 futó Lakatos Ábel katlanérmét kapja jutalmul. Na meg egy-két fröccsöt.

Újabb információk:
Regisztráció: a futás 9-én 11.00 órakor indul. Előtte, 09.00 és 11.00 óra között tudsz regisztrálni a nagyharsányi faluközpontban.

Útvonal: a futás a Nagyharsány – Villány között épített kerékpárúton zajlik. Villány előtt található a Sauska Pincészet, ott van a forduló. Dönthetsz úgy, hogy itt befejezed, és akkor Sauska fröccsöket fogyasztva megpihensz, majd gyalogosan vagy stoppal visszatérsz Nagyharsányba. Ha a teljes távot akarod teljesíteni, akkor egy gyors fröccs után fordulsz, és futsz tovább Nagyharsányba.

Távolság: Sztrókay Andris idézett beszámolója kicsit eltúlozza a távolságot, megítélésünk szerint: Nagyharsány – Sauska: 3 km, azaz összesen 6 kilométert fut az, aki a teljes távot teljesíti.

Hajrá Katlan, hajrá Katlanfutók!