A média ördögei

Vigyázat, köztünk járnak! De mi az a Z generáció?

A Z generáció tagjai éjszaka igazán aktívak, nappal megbújnak köztünk. Elsőre nem különböznek tőlünk, észre sem lehet őket venni. Ott lehetnek a buszon, az iskolapadban, a bevásárlóközpontban. Érthetetlen nyelven beszélnek, olyasmikre képesek, amiket el sem tudunk képzelni. Egy másik világból érkeztek vagy éppen egy másik világba tartanak. Soha nem fogjuk megérteni őket...

Talán így fest a Z generáció, vagy talán egészen másképp.

Sajátosan kreatív vagy szűklátókörű generáció? Egy új nyelvet beszél vagy egyszerűen csak kocka? Passzív befogadó vagy tudatos médiafogyasztó? Elvesztette a kapcsolatát a valósággal vagy éppen többet lát belőle?

A Pécsi Bölcsész Udvarban kiderül. Az Ördögkatlanban szórakozó Z generáció nyomába eredve néhány hallgatónk és oktatónk beszámol arról, fesztiválkörnyezetben hogyan működnek ők, a mai fiatalok, miként használják kortárs kommunikációs eszközeiket, és miért érdemes erről beszélni.

A kerekasztal-beszélgetés során a Pécsi Tudományegyetemen folyó „Tudománykommunikáció a Z generációnak” elnevezésű kutatásban részt vevő oktatók és hallgatók mesélnek eredményeikről, élményeikről.

A program a TÁMOP-4.2.3-12/1/KONV-2012-0016 számú „Tudománykommunikáció a Z generációnak” projektkeretében kerül megvalósításra.