Bölcsész Ételudvar: Reneszánsz konyha – főzés és ételkóstoló

Mit szólnál, kedves Fesztiválozó egy adag fodor kásához dió tejjel? Vagy ennél inkább Biancat? Vagy inkább a Lúdfira vagy kíváncsi, egressel? Ha fogalmad sincs mik ezek, miből és hogyan készülnek, vesd be magad pénteken kora délután a Pécsi Bölcsész Udvarba, segíts aprítani, pucolni a hozzávalókat, rakjunk együtt tüzet, hallgassuk ahogy a parázs sistereg az edények alatt, szívjuk be a reneszánszkorban divatos ételek illatát, kóstoljuk meg együtt őket. Mindeközben Kohári Gabriella, a reneszánsz konyha házigazdája mesél a korabeli konyháról, szakácsokról, alapanyagokról, mindarról, amit egy reneszánsz konyháról tudni érdemes. A konyhai készülődés eltart estig, és hogy közben elméd is pallérozódjék, figyelhetsz az udvarban folyó beszélgetésekre, aztán, ha már bendőd tele, hallgasd meg, hogyan dolgozták fel Shakespeare szövegeit különböző korok operamuzsikájában!

Az ételek várhatóan 18 órára készülnek el.

Közreműködik: Kohári Gabriella régész, doktorandusz (PTE)