Gyalog a Katlanba!

2013-ban mi ketten -Viki és Pista- Szekszárdról indulva 4 napos gyaloglással jutottunk el az Ördögkatlan Fesztiválra. Tavaly itt közzétett felhívásunkra 6 vállalkozó kedvű túratárs –Bori, Csilla, Enikő, Petra, Teréz és Tibor– csatlakozott hozzánk akkor még ismeretlenül. 8 fős csapatunk a Szekszárd-Szálka-Mórágy-Maráza-Geresdlak-Kisjakabfalva-Palkonya-Vylyan-terasz-Nagyharsány útvonalon, napi 20-25 km-t talpalva szépséges tájak ösvényein, dűlőútjain porosan, napszítta-fáradt testtel de lélekben feltöltődve érkezett meg a Katlanba.

Ebben az évben új helyszínről, Kaposvárról indulunk, így 5 napos lesz a gyaloglás. A tervezett útvonal (kiemelve a napi szálláshelyek): Kaposvár - Simonfa - Gálosfa - Csebény - Horváthertelend - Korpád - Bükkösd - Szentdomján - Boda - Görcsöny - Regenye - Szőke - Garé - Túrony - Máriagyűd - Vokány - Vylyan-terasz - Nagyharsány. Már ezekért a gyönyörű településnevekért megéri! A teljes táv kb. 110 km, a napi etapok –az első napi 10-12 km kivételével– 22-26 km között lesznek, ami 6-8 órás, pihenőkkel, nézelődéssel tarkított kényelmes, mégis fárasztó gyaloglást jelent.

Most is szívesen megosztjuk ezt az élményt más gyaloglókedvű Katlanba tartókkal ! Vállaljuk az úti szállások, napvégi közös étkezések megszervezését és vezetjük a társaságot hegyen-völgyön át.

A túra július 31-én a koradélutáni órákban indul Kaposvárról. Mi aznap reggel Budapestről a reggeli, vagy délelőtti IC-vel utazunk Kaposvárra. Megérkezés Nagyharsányba augusztus 4-én 16-17 óra között, de legkésőbb a fesztivál megnyitójára.

Várjuk a hozzánk hasonlóan „nem normális” csatlakozókat: gyalogakatlanba@gmail.com

Lakatos István

Jelentkezési határidő július 15.