Little G Weevil/Pribojszki Mátyás Duó

A hazai fiatal blues-generáció két lángoló kiválósága szájharmonikán, gitáron, éneken!
Little G. Weevil, azaz Szűcs Gábor, akit sokan a legjobb magyar származású blues gitárosként tartanak számon, megunva hazánk blueszenészeinek nem túl perspektívikus helyzetét, másfél éves
memphisi kitérő után végül Londonban lelt új hazára. Az amerikai kiruccanás annyi haszonnal feltétlenül járt, hogy a műfaj szülőhazájában is megmérettethetett, és egyáltalán nem találtatott könnyűnek.

Pribojszki Mátyás zenéje újrapozícionálja a szájharmonikát, mint hangszert és a szájharmonikázásról alkotott sztereotípiákat. Megmutatja, hogy ez a különlegesen intim szólóhangszer a tradicionális blues műfaján túl is nyújt zenei felfedezésekre váró új ízeket, korosztálytól függetlenül.

Pribojszki Mátyás jelenleg az egyik legismertebb kortárs magyar szájharmonikás Európában: az elmúlt 15 évben mintegy 25 országban lépett fel zenekaraival. 1994-2003 között a Blues Fools
alapító/énekes-szájharmonikás frontembereként itthon elsősorban a blues-rajongók körében vált népszerűvé. Számos sikeres itthoni és nemzetközi fellépés mellett 1997-ben a németországi Szájharmonika Világbajnokságon megkapta a legmagasabb szintű minősítést, ami nemzetközileg a legnagyobb elismerés a világ legjobbjaiból álló szakmai zsűritől. Az elmúlt 4-5 évben új zenekarával a Pribojszki Mátyás Band-del, az igényes hangszeres élőzenét kedvelő, jóval szélesebb közönség számára is bemutatkozott. 2005-ben jelent meg egy teljesen egyedi hangzású, különleges hangulatú, rendkívül energikus albuma, a „Flavours". A zenekar stílusa egészen sajátos, szűk műfaji keretek közé nem szorítható, így egyetlen szóban kifejezve: „jazzy": a dallamos jazz és a dinamikus groove keveréke, erős funky érzésekkel, ízlésesen kiegészítve blues-os motívumokkal.