A Greenpeace Magyarország Egyesület programjai

Greenpeace Magyarország Egyesület
http://www.greenpeace.org/hungary/hu/


Save the bees kampány: középpontban a méhek és beporzó rovarok védelme, hisz minden harmadik falat ételt nekik köszönhetünk. A Greenpeace Magyarország Egyesület Agrár kampányának része a méhek és beporzók védelmében indított illetve az ökogazdálkodás módszereit népszerűsítő kampányprogram. A kitelepülés keretében az alábbi programokkal várjuk az érdeklődőket:

- Méhes akadálypálya: egy játékos feladat keretében az érdeklődők megtapasztalhatják, hogy a méhekre legveszélyesebb 7 mezőgazdasági vegyszer miként hat a tájékozódási képességeikre. Az akadálypálya a tavalyi Sziget fesztivál keretében nagy sikert aratott.

- Kézműves foglalkozás: méhecskés nyaklánc és egyéb fa ékszerek készítése, kvízjátékok

- Szóbuborék: Te mit üzensz a világnak a környezetünk védelméért? – fotó esemény az érdeklődőknek

- Célba dobó pálya: a 7 méhgyilkos vegyszerek eltalálása

A játékok közben aktivistáink az érdeklődőket tájékoztatják a Greenpeace környezetvédelmi programjáról, és gyakorlati tippeket adnak arról, hogyan lehetsz környezettudatos a hétköznapokban.TISZTA ADRIÁT! Olaj helyett megújulókat! kampány: A programunk keretében egy fotóeseményen vehetsz részt, ahol te is üzenhetsz a döntéshozóknak, felhívhatod a figyelmet a megújuló energiaforrások támogatásáért, aláírhatod petíciónkat, és emellett megismerheted a Greenpeace környezetvédelmi programjait.