Az INDIT Közalapítvány Alternatíva Ifjúsági Iroda programjai


INDIT Közalapítvány Alternatíva Ifjúsági Iroda
www.indit.hu/alternatva_ifjusgi_iroda/


Empátia fitness: (kevéssé ismert, hogy a mentálhigiénés problémák vonatkozásában az empátia és a szolidaritás fontos védő tényezők): komplex dobó-lépegető alapú társas-játék, ahol a résztvevőknek az alábbi témákban kell feladatokat megoldani, kérdésekre jól válaszolni, hogy a célba érjenek: drogok, társadalmi befogadás, környezetvédelem/ fenntartható fejlődés; hatékony, asszertív kommunikáció, stb.

Koffer-tárlat – drogok és más addikciók (kórós szenvedélyek:) a kis bőröndben bemutatott régi illetve különleges tárgyak mind-mind valamelyik szenvedélybetegséghez kapcsolhatók. A kiállítási tárgyak kapcsán a játékos kedvűek részt vehetnek fejtörő játékokban, de izgalmas beszélgetésekre is lehetőség nyílik, például arról, hogy létezik-e drognélküli társadalom…

Koffer- tárlat – a játékhoz való jog: a másik bőröndünkben a régmúlt, a közelmúlt és jelen játékait gyűjtöttük össze, amelyeket a résztvevőknek kell szétválogatni aszerint, hogy a melyekkel játszhattak a fontos gyermekjogi egyezmények megszületése előtt vagy után. A játék kapcsán lehetőség nyílik kvízjátékban is részt venni gyermeki jogok témában.


Média mágnes – Médiatudatosság: A médiatudatosságra való ösztönzést, az információ forrásának és hitelességének beazonosítását és a médiából származó információk tudatos értékelését segítő interaktív mágnes táblás játék.

Egy tárgy, egy történet - gyermekjogi játék

Válasz egy tárgyat, amely különböző gyermekekkel megtörtént élethelyzetről mesélnek…vajon érvényesültek vagy sérültek a gyermeki jogok a történetekben?

Még egy kortyot? - résztvevők egy „különleges itallap” segítségével megismerhetik a különböző mértékű alkoholfogyasztás kockázatait…Játszd újra! csocsó, rugós foci…