SINGAS JAZZ WITH INDIAN FLAVOUR

Klasszikus INDIAI ZENE és a JAZZ és találkozása az Ördögkatlanon
  • Singas Trio featuring 
    • Sanjeev Korti (INDIA) szitár
    • Rahul Pophali (INDIA) tabla

A komoly nemzetközi sikereket elért Singas Project töretlen zenei kísérletező kedve az elmúlt években az indiai kortárs és klasszikus zenével történő együtt repülésről szól. Az Ördögkatlanon az indiai klasszikus zenei színtér két fontos előadójával érkeznek hozzánk a Vylyan teraszra, akik az évezredek alatt mesterről tanítványra szálló tudásukkal, virtuóz játékukkal India misztikus mesés birodalmát varázsolják a szőlőhegyre.

Az indiai klasszikus zenéről csak annyit érdekességképp, hogy amit hallunk, csak látszólag improvizáció, valójában élő töretlen zenei tradíció. Zenei kommunikáció komplex és állandó hang- és játékrendszerrel, amely a tiszta érzelmek megjelenítését szolgálja, s ugyanakkor gyakorlatilag teljes szabadságot biztosít az előadónak, hogy egyéniségét, saját világát megjeleníthesse a zenében anélkül, hogy a zenei rendszer sérülne. Ilyen közös zenei nyelv a dzsessz is. Ilyen formán nem meglepő a jazz trió és az indiai zenészek egymásra találása. A szitár-tabla felállással kibővített jazz trió mind a hazai, mind az indiai fesztiválokon koncertezik, s az Ördögkatlan fesztiválon ezúttal a Vylyan teraszon élvezhetjük e különös jazz és klasszikus indiai zenei kollaborációt!

A nagyon eltérő zenei világok olyan egyedi egységgé olvadnak eggyé, mintha mindig is közös gyökérből nőttek volna

  • Singas Trio
    • Csernák Zoltán Samu - zongora, szintetizátor
    • Szabó Kornél Dénes - nagybőgő, basszusgitár
    • Pilári Áron – dobok
  • Sanjeev Korti (IND) szitár
  • Rahul Pophali (IND) tabla
A Singas és indiai zenésztársak a turnéval párhuzamosan stúdióban is dolgozik, s a nyári felvételeket tavasszal újra Indiában fogják bemutatni. Emellett fontosnak tartják a koncerteken kívüli bemutatkozási lehetőségeket, így a projekt zenei workshopokkal is kiegészül: Magyarországon indiai klasszikus zenei workshopokat

(https://goo.gl/Ag1Wsr, Pécs, aug.1!), Indiában pedig jazz workshopokat tartanak. 

Sanjeev Korti (Bangalore IND) - http://sitarsanjeev.com/about
Rahul Pophali (bangalora IND) - http://www.tablarahul.com
SINGAS Project - https://soundcloud.com/singas-project