Látogatói ÁSZF

Az alábbi dokumentumot le is lehet tölteni, innen.




LÁTOGATÓI RÉSZVÉTELI SZABÁLYZAT (ÁSZF)

ÖRDÖGKATLAN FESZTIVÁL





1. Bevezető rendelkezések

1.1. Jelen részvételi szabályzat (a továbbiakban: Szabályzat) tartalmazza az Ördögkatlan Fesztivál Egyesület (székhely:1122 Budapest, Városmajor u. 27/a, képviselő: Bérczes László) (a továbbiakban: Szervező) által szervezett Ördögkatlan Fesztiválon (a továbbiakban: fesztivál vagy Katlan) résztvevő látogatók (továbbiakban: Látogató vagy Látogatók) részvételének feltételeit, szabályait, valamint a Szervező és a Látogatók (a továbbiakban együtt: Felek) között a belépők (jegy,bérlet) megvásárlása révén keletkező jogviszonyból eredő fontosabb jogokat és kötelezettségeket.

1.2. A Szervező felhívja a Látogatók figyelmét, hogy a Katlan egy speciális körülmények között megrendezett fesztivál, ahol egyes borászatok, valamint egyébként nem előadások megtartására kialakított ingatlanok válnak fesztiválhelyszínekké, ahol a fesztiválfalvak (azaz Kisharsány, Nagyharsány, Palkonya és Beremend), mindennapi élete a fesztivállal együtt, egymással teljesen összefonódva zajlik, ahol az utcán közlekedő fesztiválozók között halad a közúti forgalom, továbbá az épített környezet az adott ingatlan hétköznapi rendeletetése szerint kerül kialakításra, így az elzárt, fesztiválcélokhoz igazított területen megrendezett fesztiválokhoz képest a látogatóknak rendkívül fokozott figyelmet kell fordítani a közlekedésre, a vagyonbiztonságra, testi épségük megőrzésére, az esetleges balesetek elkerülésére.

1.3. A látogatók saját felelősségükre léphetnek be a fesztiválfalvakba, illetve a fesztivál programjaira, a Szervezőnek a 1.2 pontban foglaltakra figyelemmel nincs befolyása - az általa szervezett, belépőköteles programokon kívül - a fesztiválfalvakban történt esetleges káreseményekre, így felelősségét mindenre kiterjedően kizárja.

1.4. A fesztiválfalvakba érkező olyan látogatókkal, akik a belépővel látogatható programokon nem kívánnak résztvenni, így nem vásárolnak belépőt, a Szervező nem kerül jogviszonyba. A fesztiválfalvakba történő belépés, valamint az ingyenes programokon való részvétel semmilyen jogviszonyt nem keletkeztet, így egy esetleges káresemény esetén a Szervezőt nem terheli felelősség és helytállási kötelezettség.

1.5. A Szabályzat a Ptk. (2013. évi V. tv.) terminológiája alapján általános szerződési feltételnek (ÁSZF) minősül, így ha bármilyen jogszabály vagy a Szervező által kiadott okirat a látogatókra vonatkozó ÁSZF-et említ, úgy ez alatt jelen Szabályzatot kell érteni. 

1.6. A hatályos Szabályzata http://www.ordogkatlan.hu/ oldalon hozzáférhető, továbbá a fesztivál alatt az összes jegyárusító és információs pontnál megtalálható. Kérjük, hogy a belépő megvásárlása előtt figyelmesen olvassa el, mivel a belépő megváltásával (amennyiben a Látogató nem maga vásárolta meg a jegyet, úgy a karszalag felhelyezésével) elismeri annak megismerését és magára nézve kötelezőnek elfogadja a Szabályzatban foglaltakat.

2. A Felek közötti jogviszonytartalma

2.1. A Szervező a Látogató részére belépő megvásárlása ellenében biztosítja a részvétel lehetőségét a fesztivál programjain, a Látogató pedig köteles a belépő ellenértékét megfizetni a Szervező részére.

2. 2. A fesztivál programok összességéből tevődik össze, mely programokat a Szervező jelentős számú közreműködővel, azok teljesítésének függvényében valósít meg, így adott fellépő előadásának megtartását, annak milyenségét vagy adott programon történő részvétel lehetőségét a Szervező nem garantálja.

A nézőtéri helyeket, ahol korlátozott a nézőszám, így különösen a színházi előadások esetében ingyenesen hozzáférhető „sorszám” birtokában lehet elfoglalni. A sorszámok az előadás napján az aznapi összes előadásra a nagyharsányi, kisharsányi, palkonyai infópontokban 10 órától igényelhetőek. Egy személy egy napon maximum három előadásra, egy produkcióra pedig legfeljebb 4 sorszámot kaphat.

Amennyiben valamely korlátozott nézőszámú programra nem jut be a Látogató, erre tekintettel igényérvényesítési jog nem illeti meg.

3. Belépők (jegyek, bérletek)

3.1. A belépők fajtáiról és azok áráról a Szervező a honlapon és a jegyárusító és információs pontokon ad tájékoztatást. A belépők ellenértéke jelen Szabályzatban meghatározott felelősség korlátozásokra tekintettel került meghatározásra.

3.2. A belépő megvásárlását követően a karszalag testesíti meg a belépőhöz fűződő jogokat és kötelezettségeket. Az elővételes jegyeket és bérleteket a fesztivál ideje alatt karszalagra szükséges cserélni, amelyet minden nap 8-20 óráig lehet beváltani a Nagyharsány Főtéren található jegyértékesítő pultnál, ezt követően pedig 20.30-tól éjfélig a Nagyharsány Focipályán kialakított jegyértékesítő helyen. 

A fesztiválfalvakba a belépés ingyenes, de a belépőköteles programokat csak érvényes karszalaggal rendelkezők látogathatják.

3.3. Kizárólag a csuklón (ennek hiányában a bokán) hordott, ép karszalag jogosít a programokon valórészvételre, amit belépéskor a Szervező által megbízott személyek ellenőriznek.

3.4. Ellopott, elhagyott, sérült karszalagot a Szervező nem pótol. A karszalag másra át nem ruházható, a sérült (pl. átragasztott, elvágott, kézfejnél nagyobb átmérőjű) karszalag érvénytelen.

3.5. A programokra a belépés 10 éves korig ingyenes. Tízéves kor felett is térítésmentesen látogathatóak továbbá a gyerekprogramok és a kiállítások.


4. A Felek jogai és kötelezettségei

4.1. A Látogatók kötelezettséget vállalnak, hogy a Katlanban a kulturált társadalmi együttélés általánosan elfogadott viselkedési szabályainak, a vonatokozó jogszabályoknak, valamint jelen szabályzatnak megfelelően viselkednek. 

4.2. A Látogatók kötelesek tartózkodni minden olyan magatartástól, amely mások személyiségi jogait, életét, testi épségét vagy egészségét veszélyeztetheti vagy sértheti, továbbá az olyan magatartástól, amely nem illeszkedik a Katlan szellemiségébe. 

4.3. A Látogatók kötelezettséget vállalnak, hogy rendkívül fokozott figyelmet fordítanak a közlekedésre, a vagyonbiztonságra, testi épségük és mások testi épségének megőrzésére, az esetleges balesetek elkerülésére, tartózkodnak minden olyan magatartástól, ami a fesztiválhelyszíneket, továbbá az épített vagy természeti környezetet károsíthatja.

4.4. A Szervező Nagyharsány Focipálya helyszínen értékmegőrzőt biztosít külön vállalkozó bevonásával, a Látogatók itt helyezhetik el értékeiket, melyek megőrzésének vonatkozásában az értékmegőrzőt üzemeltető vállalkozóval kerülnek jogviszonyba. A Látogatók tudomásul veszik, hogy a Szervezőt nem terheli felelősség a fesztiválra behozott látogatói dolgokban bekövetkezett kárért (például, de nem kizárólagosan a megrongálódásból, eltűnésből, eltulajdonításból eredő kárért). A Szervező nyomatékosan felhívja a Látogatók figyelmét, hogy értékeiket ne hagyják őrizetlenül, az értékeket az értékmegőrzőben helyezzék el.

4.5. A Látogatók tudomásul veszik, hogy üveges és műanyag palackos italokat nem jogosultak bevinni az egyes programhelyszínekre.

4.6. A Látogatók tudomásul veszik, hogy a Szervező, valamint a tőle engedéllyel rendelkezők a fesztiválon hang- és képfelvételt készíthetnek, ezek készítéséhez és korlátlan felhasználásához (pl. közzététel, átdolgozás, többszörözés, nyilvánosságra hozatal, nyilvánossághoz közvetítés és forgalmazás stb.) a Látogatók kifejezetten, ingyenesen hozzájárulnak. A hivatkozott hang- és képfelvételt készítés és felhasználás kapcsán a Látogatók nem jogosultak igényt vagy követelést támasztani a Szervezővel szemben. 

4.7. A Látogatók jogosultak a fesztiválon hang- és képfelvétel készítésére, de a koncertekről, programokról kép- és hangfelvételt csak a Szervező előzetes írásbeli engedélyével készíthetnek.

4.8. A Látogatók számára a fesztiválon folyamatos mentőszolgálati jelenlét és orvosi ügyelet biztosított, amely szolgáltatásokat társadalombiztosítás jogviszonyuknak megfelelően jogosultak igénybe venni.

4.9. A Látogatók a fesztiválon valórészvétellel kifejezetten vállalják, hogy a biztonsági szolgálattal, a polgárőrséggel, és az önkéntesekkel jogszabályi keretek között mindenre kiterjedően együttműködnek, veszélyhelyzet esetén utasításaikat követik.

4.10.A Szervező kifejezetten fenntartja magának a műsorváltoztatás, továbbá helyszín- és időpontváltozás jogát. A Látogató nem jogosult igényt vagy követelést támasztani a Szervezővel szemben ezen változások kapcsán. 

4.11. A Szervező - a Ptk. eltérést nem engedő szabályaira figyelemmel - kizárólag a programhelyszíneken történt, Szervező által szándékosan okozott károkért, továbbá emberi életet, testi épséget vagy egészséget megkárosító szerződésszegésért felel a belépővel rendelkező Látogatók felé. A Szervező kifejezetten kizárja felelősségét minden, az előző mondatban nem említett személyi- és vagyoni káresemény kapcsán, továbbá nem felelős azon károkért sem, melyek abból adódtak, hogy a Látogatók elmulasztották a rendkívül fokozott figyelem tanúsítását a közlekedés, illetve testi épségük megőrzése során.A Látogató tudomásul veszi, hogy a Szervező és az adott programhelyszín helyszíngazdája közötti szerződés alapján esetleges kárát, amennyiben a hivatkozott szerződés úgy rendelkezik, közvetlenül a helyszíngazda felé érvényesítheti.

4.12. Parkolni a közterületeken lehetséges, őrzést a Szervező nem biztosít. A parkolóban elhelyezett tárgyak, így különösen az ott elhelyezett gépjárművek és az azokban elhelyezett ingóságok, értékek illetve a fesztiválra behozott, őrizetlenül hagyott tárgyak megrongálódásából és eltűnéséből eredő kárérta Szervező felelősségét kizárja. 

4.13.A Szervező nem vállal semmilyen felelősséget a vendéglátósok, árusok, egyéb közreműködők és partnerek által nyújtott termékekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatban. Ezeket a Látogatók kizárólag saját felelősségükre vehetik igénybe, használhatják. A Szervező nem vállal semmilyen felelősséget azokért a károkért, amelyeket a közreműködők, árusok, vendéglátósok, egyéb partnerek szolgáltatásuk nyújtásához vagy egyébként a tevékenységük során használt tárgyai a Látogatóknak okoznak.

4.14. A Látogatót polgári jogi és büntetőjogi felelősség terheli az általa a fesztivál során okozott károkért, mind a Szervező, mind harmadik személyek irányába. A Szervező kizárja a felelősséget minden olyan kárért, amelyet a Látogató jogellenes magatartása okozott az árusoknak, vendéglátósoknak, egyéb partnereknek, illetve egyéb jogalanyoknak.

4.15. A Látogató kötelezettséget vállal, hogy a dohányzásra vonatkozó jogszabályi rendelkezéseket maradéktalanul betartja. Kifejezetten vállalja, hogy amennyiben a Szervezőt a Látogató jogszabálysértésére figyelemmel bármilyen joghátrány éri, úgy a Szervező részére a felmerült kárt megtéríti.

5. Záró rendelkezések

5.1. A Szabályzat személyi hatálya kiterjed a Szervezőre és a Látogatókra. A Szervező és a közreműködő művészek, vendéglátósok, árusok, illetve egyes fesztiválhelyszíneket működtető helyszíngazdák közötti jogviszonyokat külön szerződések rendezik. A Szabályzatkeltezés napjától kezdődően határozatlan időre szól. A Látogató tudomásul veszi, hogy a Szervező a Szabályzatot jogosult egyoldalúan módosítani. 

5.2. Jelen Szabályzatban nem szabályozott kérdésekben elsősorban a Ptk.(2013. évi V. tv) és a jelen jogviszonyra vonatkozó egyéb jogszabályok rendelkezései az irányadók.


Budapest, 2014. november 26.


Ördögkatlan Fesztivál Egyesület
Bérczes László
elnök sk.