EsélyKikötő- Interaktív Közösségi Tér

augusztus 1-3.
Interaktív programok gyermekeknek és felnőtteknek az esélyegyenlőség, az emberi jogok tudatosítása, a környezetvédelem, a globális nevelés és az önkéntesség területéről.

Szervezők: Baranya Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház és a Menedék Civil Szövetség, Kortárs Ellátó Csoport, Csinos Presszó, Baranya Megyei Önkéntes Centrum, Kupé Egyesület


Programok:

Olvasóliget
Ebéd után fák alatt olvashatsz, beszélgethetsz, akár verselhetsz is, de az árnyékban mélázhatsz is az élet dolgairól…

Jelek ( Esélyegyenlőség az erkély alatt)
Esélyegyenlőségi színháztörténeti kivonat hat jelenetben
Játszók: Frank Fruzsina, Horváth Marin, Kiss László, Szabó Márk József
Én jelek, te jelsz, mi jelünk. Állunk az erkély alatt, és zavarban vagyunk.
Sematikus helyzet váratlan akadályokkal Rómeótól Ludwig van Beethovenig.
És felcsendült a régi dallamokból születő jelenád.

Élő Könyvtár- Nézz a borító mögé!
Az Élő Könyvtár úgy működik, mint egy hagyományos könyvtár, érvényes olvasójeggyel lehet kölcsönözni egy-egy könyvet meghatározott időre, a könyvtári szabályok betartásával. Ezek a könyvek azonban élő személyek, sztereotípiáink, előítéleteink „áldozatai", vagyis lehet roma, mozgássérült, feminista, volt szerhasználó, látássérült vagy akár homoszexuális. Az „olvasás", vagyis a személyes beszélgetés során olyan kérdéseket tehetünk fel könyvünknek, amire mindig is szerettünk volna választ kapni, csak sosem volt merszünk, vagy lehetőségünk megkérdezni. A szabály csak annyi, hogy az olvasójegyünkkel nyitottságot, kíváncsiságot és némi empátiát is „váltottunk". A kikölcsönzött élő könyv nemcsak válaszol kérdéseinkre, hanem vissza is kérdezhet, így könyv és olvasó, egymás nézőpontját megismerve, saját élményekkel gazdagodva fejezheti be a kölcsönzést.
Partner: Európa Tanács Budapesti Európai Ifjúsági Központ - BEIK

ASZPIK- Alkotói piac
„Nyitott szemmel járjuk a világot, figyelünk, gyűjtünk, gondolkodunk, hasznosítunk, együttműködünk”.

Cigány ízek kavalkádja - a Színes Gyöngyök Egyesület ételkóstolója

Élmény Kommandó - A Tenkes kapitánya kalandjáték
Az Élmény Kommandó egy különleges csapat, ami különösen rossz körülmények között élő gyerekekhez szállít nem mindennapi, közösségi élményt.
Az Élmény Kommandó a 2013-as Ördögkatlan Fesztiválon a térségben élő, szünidejüket töltő gyerekeknek szeretne szervezni komplex képesség- és közösségfejlesztő napokat, amelynek fő munkaformája a dramatikus köntösbe bújtatott, kaland- és élménypedagógia. A tábor tematikusan a Tenkes kapitánya legenda köré épül

A játékra jelentkezni lehet Tasnádi Zsófiánál (30/8309840, buzzy85@gmail.com és személyesen az Esélykikötőben)

www.facebook.com/ElmenyKommando
www.elmenykommando.blogspot.com