Ördögtánc


Mozgásban – Szabadon
Kortárs tánc, improvizáció és táncterápia összeolvasztásával

Idén is összegyűlünk Kisharsányban az ejtőernyő alatt, hogy a mozgásterápiával vezessük vissza testünket-lelkünket a szabadság, a mozgás szabadsága felé. A workshopon teret engedünk az egyéni és közös mozgásos kísérletezésnek. Egy olyan atmoszféra megteremtése a célunk, melyben a test aktív érzékelése és állapotváltozásainak lekövetése valósul meg. Ez a sajátos figyelmi állapot vezet el az improvizációhoz és a belőlünk induló alkotói minőségekhez. Ehhez elsősorban a pszichodinamikus mozgás- és táncterápiát használjuk, kiegészítve egyéb testtudati és mozgásos módszerekkel: kortárstánc, kontakt improvizáció és weight-flowcontact. A workshop vezetői (Arnóth Eszter, Horváth Zsuzsanna, Walter Katalin) mindannyian elvégezték a pszichodinamikus mozgás- és táncterápiás képzést.

A fesztivál zárónapján egyenesen a bécsi Impulstanzról érkezik Kisharsányba tavalyi vendégünk, a londoni Trinity-Laban Akadémia iskolateremtő tanára, Hagit Yakira, és egy egész napos tréninget tart, ahol sajátos, rá jellemző, egyedülálló stílusát tapasztalhatjuk meg, amely a kortárs tánc, tánc- és mozgásterápia eleminek ötvözetéből jön létre

A workshop alatt a mozgáshoz élő zene lesz, az angol-olasz Domenico Angarano vezetésével, akinek zenei kiseretevel felfedezesre invitalunk mindenkit; kit hangszeren, kit mozdulatain keresztül.