Berki Tamás – Sárik Péter duó

Berki Tamás 14 évesen kezdte zenei pályafutását egy beatzenekarban. A gimnáziumi évek után rövid kitérőt tett a Műegyetem irányába, végül a Jazzkonzi ének szakát választotta, ahol később mestere, Vukán György mellett tanítani kezdett. Az éneklés mellett dolgozott, mint népművelő, szabadúszó újságíró, rádiós műsorvezető és televíziós szerkesztő. Zeneszerzőként az Állami Bábszínházban is találkozhatunk szerzeményeivel. A tanítás életfeladatává vált: a mai napig a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára, illetőleg a Kőbányai MZTSZ Könnyűzenei Szakiskola ének tanszakának vezetője. Berki Tamás igazi élő legenda. Nyert nemzetközi ifjúsági jazzénekes világversenyt, a Nemzetközi Jazz Federáció „Best of” listája a mai napig Európa egyik legjobb férfi jazzénekeseként tartja számon. Szabó Gábor Életműdíjat, Artisjus-díjat, 1999-ben Nívó-díjat és 2000-ben Lyra-díjat kapott, 2007-ben pedig átvehette a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét. Pályafutása során dolgozott Vámos Miklóssal, Gonda Jánossal, Szakcsi Lakatos Bélával, Babos Gyulával, Pege Aladárral, Ablakos Lakatos Dezsővel, Kőszegi Imrével és Dés Lászlóval, vendégeskedett a Benkó Dixiland Band-ben, fellépett a Csík, Fogarasi, Jávori Trióval és még sorolhatnánk. Négy zeneszerzői-szövegírói albumot jegyez mintegy 40 saját dallal, emellett számos felvételen, filmzenében működik közre. Nevével fémjelzett zenekarát 2004 óta vezeti. Sárik Péterrel, a virtuóz jazz-zongoraművésszel több mint egy évtizede játszik együtt.

Sárik Péter a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen diplomázott, majd klasszikus zenei tanulmányokat folytatott Prunyi Ilona irányításával. Az évek során a jazz mellett majdnem minden zenei irányzatban kipróbálta magát: játszott, klasszikus, könnyű, pop, latin és világzenét. Jelenleg saját Trióját vezeti, mellyel rendszeresen turnéznak szerte Európában. Számos zenekarban és előadóval dolgozik (Sárik Péter Trió, Fábián Juli, DJ Zoohacker, Falusi Mariann, stb), e mellett keresett stúdiózenész, számtalan lemezen hallhatjuk játékát. Mint zeneszerző jelentős nemzetközi sikereket mondhat magáénak: kompozíciói rendre dobogós helyezéseket érnek el az Egyesült Államok és Nagy Britannia legjelentősebb dalszerző versenyein. Díjak, elismerések: Orszáczky-díj, Artisjus-díj, Jazzy Rádió dalverseny: “Legjobb szólista”, Emerton-díj.

A két művész 2012 óta duóban is fellép. Fellépéseik igazi közönségbarát jazz koncertek, teli humorral, örömmel, játékkal és energiával. A legnépszerűbb jazzdalok mellett természetesen minden koncerten felcsendülnek a már klasszikussá vált Berki slágerek is, mint a „Békés Expressz Blues”, a „Mindenki” vagy a „Kezet fel”… s mindehhez a Vylyan festői terasza és egy pohár Ördög Cuvé…