Nyugat itt és Most!

 Bemutatkozik egy új folyóirat.

A Vylyan Teraszon a főszerkesztő, Szabó Zoltán Attila beszélget Petőcz András íróval.



A Nyugat Most jelenleg a legnagyobb példányszámú, tisztán irodalmi folyóirat Magyarországon. Szabó Zoltán Attila alapító-főszerkesztő, aki Hajdu Balázs Józseffel, Szabó Péterrel, valamint – fővédnöki minőségben – Konyári János borásszal együtt indította útjára a Nyugat Most folyóiratot, az első, ám nem előzmények nélküli lapszám beköszöntőjében így foglalta össze az elmúlt két év történéseit, sajátos fordulatait: 
„Bár a Nyugat Ma megszűnt, mert elvették a nevét, a Nyugat Most ugyanazokat az értékeket képviseli, mint elődei: az 1908-tól 33 éven át létező legendás folyóirat, illetve az először 2010. október 23-án megjelent s a jelenkori olvasók szimpátiáját hamar elnyerő, üzleti értelemben mégis ingatag lábakon álló utód. Az utód, amely – itt a bizonyíték! – mégiscsak életképes, elvégre a válság, a kapzsiság kora edzette, de a törődés, a hit, a barátság, az összefogás menti meg. Itt és MOST."

Néhány „újnyugatos” szerző, a teljesség igénye nélkül: 

Bolemant László, Bujdosó Alpár, Czeizel Endre, Csukás István, Horváth Orsolya, Kányádi Sándor, Kálloy Molnár Péter, Palya Bea, Petőcz András, Tamás Menyhért, Vörös István, Zalán Tibor.

ENGLISH SUMMARY AVAILABLE.