Besh o droM

 A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén újra, ezúttal a Les Touffes Krétiennes 10. születésnapi koncertjének vendégeként (is)… s majd táncolunk!

„A Besh o droM hallgatása közben az a valószínűtlen és megmagyarázhatatlan gondolat merült fel bennem, hogy esetleg élni mégis csak jó - cáfolva mindenféle trendet, új paradigmát és divatot -, hogy az élet egyszerű és egyenes, melyben a dolgok csak úgy jönnek, mi pedig felkészülve avagy felkészületlenül fogadjuk őket érkezési sorrendbe, és ha már nagyon nagy a baj, akkor táncolunk. Ezzel szemben, ha egyáltalán nincs baj, és csak megyünk előre a világ erdejében, mint a bivaly, esetleg az jön mellettünk, akit szeretünk, nos, akkor is táncolunk.
A Besh o Drom zenéje alapján állíthatjuk, hogy a pálinka nem méreg, amely gyors és szomorú halált okoz, mint hogy a világ sem egy hatalmas, sötét buldózer, ami átrobog rajtunk, akár akarjuk, akár ellenkezünk, hanem igenis megvan a helyünk, megvan a társaságunk és megvan a saját életünk, amit aztán úgy alakítunk, ahogy tudunk.
Ha végül esetleg elszúrjuk, akkor sincs semmi baj – majd táncolunk.” 
/Para-Kovács Imre/


ENGLISH SUMMARY AVAILABLE.