KALOTASZEG… (Ember és táj a viselet és tánc mögött) – Henics Tamás fotókiállítása

Henics Tamás, kutatóorvos, népzenész, fotográfus 1965-ben született Szentgotthárdon, Vas megyében. Gyermekkora az Örségben telt, mely meghatározta a faluhoz, a paraszti kultúrához máig füzödö viszonyát. Húsz évvel ezelött fedezte fel az erdélyi Mezöség és Kalotaszeg különleges világát és az ottani tájjal, emberekkel és szokásokkal kötött szenvedélyes kapcsolata máig tart. Évente több alkalommal ellátogat kedves falvaiba, s ott készített fotográfiái által igyekszik tolmácsolni azokat az értékeket, melyek mai világunkban is útmutatók lehetnek. 

Mostani tárlata rendhagyó. A mára szép számban hozzáférhetö, a természeti és épített tájat, az emberek mindennapjait, a díszes viseletet, a szokásokat bemutató monográfiákat kiegészítendö olyan képeket tár elénk, melyek a Kalotaszegen már-már otthoniként bolyongó fotográfus szemei elé tárulnak, nem feltétlenül a föbb túrisztikai útvonalak mentén.

Tamás barátunk gyönyörű fotóit kiegészítve szeretnénk mi is bemutatni fotókat a Cifra Műhely eddig munkájáról, kiállításairól, valamint az állandó „Cifra szoba Mérából” – kiállításunk egyes részleteit.A kiállítás megtekinthető a fesztivál teljes ideje alatt Palkonyán a Cifra teraszon!