Emese mindent megold



Parti Nagy Lajos: Az étkezés ártalmasságáról / Orlai Produkciós Iroda, Ördögkatlan Fesztivál


Felhívom kedves olvasóim figyelmét, hogy a cikk termékmegjelenítést tartalmaz! A lenti tartalom olvasása ajánlott reggelire, ebédre és vacsorára is. A mellékhatásokról és Az étkezés ártalmasságáról Mészáros Máté tragikomikus nagymonológja tájékoztatja a tudatosan, nem tudatosan, és tudatosan nem tudatosan táplálkozó fogyasztókat.
Az idei, 10. Ördögkatlan Fesztivál színházi repertoárjában jobbnál jobb színdarabok kaptak helyet. A korlátozott számban elérhető jegyek miatt, isteni szerencse és kedvező csillagállás esetén lehetett bejutni egy-egy áhított előadásra. Nekem ilyen volt Az étkezés ártalmasságáról című monodráma, amit ugyan nyomorogva, de megérte megnézni.
A darab valóban egy termékbemutató előadás, a főhős, bizonyos Fibinger névre hallgató kövér flótás – „a nevem Fibinger, a többit látják” –, akit az életáriája haknikörútjának egyik állomásán, egy vidéki művelődési ház színpadán láthat és hallhat a nagyérdemű. Jóllehet, a főhős az étkezésről beszél csillapíthatatlanul, de a pacalpörkölt és a rántott hús mögött tulajdonképpen életről, halálról, szerelemről, szenvedélyről, vágyról és annak elmúlásáról, meg nem értett párkapcsolati feszültségről, olthatatlan kéjes dühről, a „se veled se nélküled” érzetéről szól ez a monológ. Arról, amivel az ember be akarja kebelezni partnerét, akit állítólag szeret; önmagát és tulajdonképpen a teljes világot, míg el nem dől vele önnön börtöne, egyben temploma, az olykor elhízott, máskor az Ilikéhez hasonlóan anorexiásra éheztetett porhüvely. A TELJES SZÖVEG AZ ART7.HU OLDALON JELENT MEG.