Boban Markovic Orkestar és Básits Branka

Maga Boban Markovic már vagy két évtizede Szerbia legjobb trombitásának számít, a Songlines zenei magazin szerint a világ legjobbja is, ezen következtetés szerint állíthatjuk, hogy Magyarország első számú trombitása is! ☺
Íze, szaga, zamata, lendülete, és összehasonlíthatatlan hangulata van a Boban Markovic Orkestar koncertjeinek – de micsoda íze, micsoda zamata, micsoda energiája! 

Most a zenekar Básits Brankával lép színpadra Nagyharsányban. 

Básits Branka életét két hagyomány és a muzsika határozza meg. Elsöprő energia, szenvedély és tudatosság jellemzi, de ez nem takarja el a benne élő szoknyáját zavartan gyűrögető elszánt kislányt. A Junior Prima díjas énekesnő édesapja szerb, édesanyja magyar származású, elvégezte a Zeneakadémiát, énekelt a Pravo együttesben, dolgozott a Balkán Fanatikkal, énekel a Zűrös Bandában és a Selo zenekarban.

„A kettős identitás csodálatos dolog, számomra olyan természetes, mint a levegővétel. Mindezt úgy éltem meg, mint ahogy régen funkciójában létezhetett. Tinédzserkoromban - mint mindenki ebben a korban - elkezdtem keresni, hogy miben vagyok különleges, más, mint a kortársaim. Akkor döbbentem rá, hogy ebben. Akkor kezdtem rácsodálkozni arra is, hogy ezek a szerb népdalok milyen szépek.”