Wombo Orchestra



Mindent elsöprő lendület, hihetetlen ötletek, vicces hangszerelések, ska, funk, hardcore és rezebandás lagzihangulat, amiben a karneváli dzsessz keveredik a hiphoppal és a big bandek világával.

A Wombo Orchestra eredetileg két speciális hangszerelésű, fúvósokkal alaposan megtámogatott francia punk-funk-hardcore zenekarból, a Donkey Skonkból és az Eskapados del Manicomióból alakult. A két együttes tagjai régóta baráti viszonyt ápoltak egymással, és a turnéállomások, fellépések közötti szünetekben a fúvósszekciók gyakorta kirándultak egy kis hírverő sétára, népszerű slégereket játszva – így alakult ki a Wombo Orchestra repertoárja, melyben Rage Against the Machine- és Fishbone-számok éppúgy helyet kaptak, mint a Carmen ismert dallamai vagy jelentősebb Queen-slágerek. Minderre a koronát a hangszálait és a megafont egyforma ügyességgel kezelő Julie Roman teszi fel. 

2012 óta visszatérő és emblematikus vendégei az Ördögkatlan fesztiválnak, játszottak már vonaton, strandon, buszon, nagyszínpadon, együtt a Besh o Drommal, nappal és hajnalban, mindenkor és mindenhol eszméletlenül felszabadító energiával töltve fel a közönséget. Még szép, hogy idén is berobbannak a Katlanba!