​Tünet Együttes: ​K​ucok

​Tünet Együttes
​K​ucok - játssz velünk mesét! 
Interaktív mesejáték óvodásoknak


„Látni, hogy a gyerekekkel játszani milyen „könnyű” – sok szülő ezt nem hiszi el. (…) Gyertek játszani a Kucokba gyerekeitekkel együtt!” (Vekerdy Tamás, Nők Lapja) 



Üdvözlünk Kucokfalván, ahol énekel az almafa, a szoknyák kívánságokat teljesítenek, a barlang pedig megcsiklandoz. Kucokfalva lakói most az ördögkatlanba látogatnak, vagyis a kiváló jazzmuzsikusokkal kiegészült Tünet Együttes, ahol a gyerekek segítségét kérik az elveszett királylány felkutatásában és az éjszaka lidérceinek elűzésében.



A Kucok egy színházi előadás és egy kreatív mozgásos-zenés foglalkozás keveréke, 3-7 éves kor között ajánlott. A darab interaktív, tehát az odalátogatók épp úgy részei a mesének, a táncnak mint az egyszemű óriás vagy a lila hangyász. Ahogy a gyerekek teljesítik a küldetéseket, megtanulják a dalokat és egyre beljebb vándorolnak, úgy válnak ők maguk is mesehőssé, a színészek szereplőből útitárssá, majd baráttá. A kucoki időben mérve reggeltől másnap reggelig tartó mágikus úton a kicsik saját hangja, teste és mozdulatai lesznek a történet, a zene vagy akár a szereplők mozgatói.



Az előadást két turnusban tartjuk, turnusonként 35 gyerek (és szülei) tud részt venni az interaktív játékban.

A gyermekeknek kényelmes ruha viselését ajánljuk, mezítláb jönni ér!



Rendező: Szabó Réka
Szereplők: Furulyás Dóra, Gőz István, Szabó Réka, Szász Dániel, Kántor Kata
Zene: Ágoston Béla, Rubik Ernő Zoltán
Jelmez: Andrea Haamer 
Szöveg: Peer Krisztián