KAMÉLEONLÁNY


Független Színház Magyarország
„Csak akkor tudjuk igazán megérteni a szeretteinket, ha nem elégszünk meg azzal, amit a szájuk mond. Ha tényleg együtt lélegzünk, eggyé válunk velük, mint egy kaméleon.”

Egy átlagosnak tűnő roma kamaszlányt kérdezget segítője, hogy megértse, miért tette, amit tett, miért akar úgy dönteni, ahogy. A lány emlékeket, élményeket elevenít fel, amelyek közül nem mindegyik a sajátja. Dédszülők, nővérek, tanárok, óvodástársak és osztálytársak viszontagságait követhetjük végig a különös képességekkel rendelkező lány meséjén keresztül, aki bármihez és bárkihez tud hasonulni, belenézni mások gondolataiba és emlékeibe. Ugyanakkor az ő számára is eljön az idő, amikor meg kell hoznia saját döntését.

A szuperhős-történet a Független Színház „Roma Hősök” workshopjain résztvevő roma fiatalok és környezetük nagyon is valóságos történetei alapján készült, új megvilágításba helyezve a sokszínű és tudatos generáció tagjait.

Az előadás hossza: 50 perc

Az előadás ősbemutatója a Független Színház Magyarország által megrendezett Roma Hősök - II. Nemzetközi Roma Storytelling Fesztiválon volt 2018. május 24-én.

Alkotók

Előadó: Lovas Emília
Író: Illés Márton
Zene: Endrődy Szabolcs
Jelmez: Gulyás Kinga
Vizuál: Vincze Alina
Asszisztens: Mátravölgyi Dorottya
Rendező: Szegedi Tamás






képek: Vincze Alina