Ritka zenekar



A Ritka zenekar 2017. szeptemberében alakult. Jelenlegi, illetve végzett Zeneakadémista hallgatók alkotjuk az együttes magját. Célunk a magyar autentikus népzene gondosan válogatott forrásokból történő megszólaltatása és színpadra állítása.

Táncegyüttesek kísérése mellett rendszeresen muzsikálunk táncházakat is, ám jelenleg próbálunk minél nagyobb hangsúlyt fektetni az önálló megjelenésekre.

Zenekarunk különlegessége, hogy az országban egyedüli olyan aktív zenekar vagyunk, amely 4 női zenészből áll: Ecsedi-Oláh Petra énekel, Teszáry Borbála: hegedű, Takács Rita: brácsa, valamint Szilágyi Boglárka: nagybőgő.

Önálló koncertjeinknek tudatos koncepciója és küldetése, hogy hazavigyük olyan területekre a népzenét, hol már a mai falu, városközösség nem ismerheti saját néphagyományát. Egy különleges zenei kísérletezés ez részünkről, melyben mára már elfeledett zenei múltunkat tárjuk fel. Így az általunk eljátszott zenék egyszerre maradnak életben és születnek újjá.

"Halljunk szót...!" - Ritka zenekar - Barkósági dallamok - Ritka zenekar, Barkósági népzene, első önálló megjelenésünk a Fonó Budai zeneházban, Táncház Népzene lemezbemutató koncert

Bihari János Táncegyüttes - Disz - A Bihari János Táncegyüttes kíséretében a Szolnoki Országos Néptáncfesztiválon (2019), hol az együttes az 1. helyezést érte el